Gå til innhold
Arkivverket
Ola ΗjeIen

Hitterens Thinglag 1861

Recommended Posts

Ola ΗjeIen

Hei!

Etter å ha fått god hjelp fra forumets brukere den siste tiden så håper jeg at det igjen er noen som klarer å fylle tomrommene i oppføringen jeg prøver å tyde. 

Det gjelder to ganske like oppføringer fra 1861. Den første står nederst til høyre på side 375, og den neste kommer rett etter - øverst til venstre på neste side. 

Jeg har prøvd å tyde så mye som mulig, vær derimot obs på eventuelle feil. Forsøkene mine står nederst.

 

All hjelp mottas med stor takk!

 

Mvh Ola

 

Kilde:

SAT, Fosen sorenskriveri, 2/2C/L0017: Pantebok nr. 10 II, 1859-1862, s. 375
Brukslenke for sidevisning: https://media.digitalarkivet.no/tl20080318710380

 

 

Sitat

 

1 - Hitterens Thinglag

 

Ved en under(?) 13de Marts 1861 afholdes E__audiens foretning har Erik Eriksen Gjeldsøe for Gjeld til det Offentlige er aflagt(?) saadan Beslutning: Udi den oppkrevene(?) og _____ Pant(?) i gaarden Gjeldsøe, ____ for 250 Sp. to Hundrede og femti Specier, Debitor ___ og gjøres og gives herved lovlig indførsel og udtag(?) for Beregningssummen(?) 53 Sp. 75 7/8 Skl(?) , tre og femti Specier fem og sytti 7/8 Skilling, Saaledes at vedkommende efter lovlig omgang skal være ___ til at ___ sig ___ i samme forbeholdende ___ Prioriterede Ret(?) Debitors ______ og _______________ i ___ -  

 

 

 

Sitat

 

2 - Hitterens Thinglag

 

Ved en under(?) 11te Januar 1861 har Erik Eriksen Gjeldsøe afholdt E__audiens foretning for Gjeld til det ____Offentlige er aflagt(?) saadan Beslutning: I medhold ___ fremlagte Sum(?) og det ___ Foretningene ___, gjøres og gives herved Dam__________ lovlig Indførsel og udtag(?) for Beregningssummen 12 Sp. 70 S. tolv Specier og Sytti Skilling i de ___ 266 Sp. 42 S., to Hundrede Seks og Seksti Specier to og femti Skilling ___ Debitors tilkommde(?). Eiendele, saaledes at Vedkommende ___ berettiget til efter lovlig omgang at udsøge(?) Sig ___ i samme forbeholdende ___ Prioriteredes  Ret(?), Debitors ________________ den Ret Debitor efter ___ 28de august 1851 har til ___ af sine Eiendele(?). -Foretningen(?)  blev med det _________ - Saaledes at ____ bekræftes ___________ Fogde_____ 9de Febr 1861.    

 

 

 


 

Endret av O. Hjelen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Den første:

Ved en under 13de Marts 1861 afholdest Executionsforretning hos Erik Eriksen Gjeldsøe for Gjæld til det Offentlige er afsagt saadan Beslutning: Udi den opskrevne og vurderede Part i Gaarden Gjeldsøe, taxeret for 250 Sp. to Hundrede og femti Specier, Debitor tilhørende, gjøres og gives herved lovlig Indførsel og Udlæg for Beregningssummen 53 Sp. 75 7/8 Skl, tre og femti Specier fem og sytti 7/8 Skilling, saaledes at vedkommende efter lovlig Omgang skal være berettiget til at udsøge sig Fyldest i samme forbeholdende bedre Prioriterede Ret, Debitors Løsningsret og Continuationsexecution i fornødent Fald   

 

Den andre:

2 - Hitterens Thinglag

Ved en under 11te Januar 1861 hos Erik Eriksen Gjeldsøe afkaldt Executionsforretning for Gjeld til det Offentlige (de siste to ord er strøket, men jeg kan ikke se hva som er skrevet isteden) er afsagt saadan Beslutning: I medhold Loven, den fremlagte Dom og det under Foretningen Passerede, gjøres og gives herved Domshaveren Lensmand Larsen lovlig Indførsel og Udlæg for Beregningssummen 12 Sp. 70 S. tolv Specier og Sytti Skilling i de til 266 Sp. 42 s., to Hundrede sex og sexti Specier to og firti Skilling taxerede Debitor tilhørende Eiendele, saaledes at Vedkommende skal være berettiget til efter lovlig Omgang at udsøge sig Fyldest i samme forbeholdende bedre Prioriteredes Ret, Debitors Løsningsret og Continuations Execution i fornødent Fald, samt den Ret Debitor efter Lov af 28de August 1851 har til endeel af sine Eiendele.  - Foretningen blev med det Passerede sluttet efterat den var oplæst. -............ Saaledes at være passeret bekræftes under Haand og Embedssegl. Fosens Fogedembede Brækkestad d 7d Febr 1861.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gunnar Sigdestad

Der var Else fyrst... :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gunnar Sigdestad

slutten på den fyrste:

Oplæst og Forretningen hermed sluttet samt Vidnerne betalt.-

Andr. Larsen
Martinus Olsen Norddalen m.f.P.

Fred Ratkje

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Fint, Gunnar! det er jo best om hele dokumentet kommer med.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ola ΗjeIen

Dere er helt rå. En stor takk til Else som tok dette på strak arm, og til Gunnar som fikk rundet av det hele. Tusen takk for god hjelp, selv om oppføringene kanskje var i  det lengste laget.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.