Gå til innhold
Arkivverket
Cecilie Simon

Hvilke gårder er vestre Eig og Laugrud/Langrud i Hof?, Hedmark

Recommended Posts

Cecilie Simon

Joen blir døpt 3. Søndag i Fasten som uekte sønn av svensk person Jan Jensen Vestre Ejg og Kari Olsdtr https://media.digitalarkivet.no/kb20070603280258 

(høyre side, 4. nedenfra).

Når han blir konfirmert i 1824 16 ½ gammel, kalles han Johannes Johansen (som voksen finner jeg han vanligvis som Johannes Jansen/Jensen). Hans mor kalles da Olea Olsdtr Laugrud/Langrud?, hans far Johan Jensen Svensk. https://media.digitalarkivet.no/kb20070603290020 (nr 2). Det sies da at han er født på Kaldgaard.

Året etter flytter Johannes fra Hof til Løten som tjenestegutt, og da står det at moren er Olea Olsdtr https://media.digitalarkivet.no/kb20070513060465 (nr 1) så jeg tror Olea er riktig (Johannes har også datteren Oline).  

Johannes giftet seg i Løten i 1832, og det ser da ut for meg som han bor på vestre Skramstad. https://media.digitalarkivet.no/kb20070111620632 Jeg har prøvd å lokalisere Vestre Eig og Laugrud/langrud, som man jo skulle tro lå i Hof eller Våler, uten å lykkes. Er det noen som kan hjelpe meg, slik at jeg kan prøve å komme videre med Hvem Johannes sine foreldre var?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

Finner dette tema i brukerforum:

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arild Kompelien

Vestre Eid er en gard i Våler. Son navnet indikerer ligger den på vestsida av Glomma. På andre sida av Glomma ligger garden Austre Eid. Langerud kommer fra garden Oppåsen i tidligere Hof kommune (i dag i Åsnes kommune.).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Cecilie Simon

Hei!
Takk skal dere ha. Olea Olsdatter på vestre Ej, ser jo absolutt ut til å være en aktuell kandidat, men det kan bli vanskelig å finne sikre kilder på dette. Fadderne gir i alle fall ingen indikasjoner på dette, så langt jeg  kan se. Jeg får prøve å finne ut om Olea bor hos Johannes når hun dør, eller om det er noen skifter som nevner ham eller moren mer spesifikt.

 

Cecilie

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arild Kompelien

På denne tida bestod Hof prestegjeld av Hof hovedkirke med anneksene Åsnes og Våler. Dåpen til Joen foregikk i Hof hovedkirke og fadderne er så langt jeg kan se alle fra hovedsognet noe som kan indikere at Olia (Kari?) var fra hovedsognet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.