Gå til innhold
Arkivverket
Tormod Grønning

Utenriksfart - Nils Justin Strøm

Recommended Posts

Tormod Grønning

Jeg er ute etter hvor Nils Justin Strøm , født 26.02.1873 i Hemne Sør-Trøndelag har opp holdt seg etter at han forlot sin kone og 9 barn i 1912. Det vi er sikre på er at han bodde sine siste leveår i Haugesund hvor han døde i 1952. Men det er mange år vi ikke vet hvor han var , men vi tror at han reiste i utenriksfart . Dette er min kones oldefar og det betyr mye for henne (også meg) å få brikkene på plass . Vi vil sette stor pris på opplysninger som kan bidra til dette.

Mvh Tormod Grønning

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Du kan finne opplysninger om fartstid for sjømenn før den andre verdenskrigen i arkivene etter innrulleringskontorene i ulike havnebyer langs kysten. Sjømannsrullene er digitalisert og tilgjengelige på Digitalarkivet, se https://www.digitalarkivet.no/search/sources?s=&from=&to=&format=all&st[]=SKRU. Du må imidlertid vite hvilket innrulleringskontor du skal lete i. Det finnes ikke noe sentralt register over sjømenn fra denne perioden. Hvis du er på jakt etter fartstid for sjømenn etter krigen (og til og med 1988) kan du henvende deg til Riksarkivet på e-post (post@arkivverket.no).

 

Med vennlig hilsen

Seksjon for brukertjenester

Riksarkivet

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tormod Grønning

Takk for svar . Jeg vet  jo ikke hvor jeg skal lete da ingen vet hvor og når han mønstret på . Så dette blir som å lete etter den berømte nåla i høystakken .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tormod Grønning

Nå har jeg sett på det som er av opplysninger og ikke funnet ut noe mer . Må jeg virkelig gi opp å finne noe om Nils Justin i årene 1912-1938 ? Hvor var han ????

Mvh Tormod

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.