Gå til innhold
Arkivverket
Ivar Andersen

Når og hvor døde min oldemor Magrethe Halvorsen født Erichsdatter?

Recommended Posts

Ivar Andersen

Min oldemor ble født i Skoger 8. oktober 1840. Hun ble gift med Kornelius Halvorsen og de var ved folketellingen i 1900 bosatt i Røyken i Buskerud. Min oldemor sto da oppført som Margrethe Eriksd. :https://digitalarkivet.no/census/person/pf01037122000655
Min farmor Emma  bodde i 1900 sammen med sine foreldre oppført som Korneliusd.
Min oldefar Kornelius Halvorsen døde 6. mars 1901 i Røyken. Men jeg klarer ikke å finne når min oldemor døde.
Jeg tror hun er oppført i folketellingen i 1910 sammen med sin datter Emma og hennes mann (og min farfar) fiskehandler Jacob Andersen i Drammen. Opplysningene er imidlertid ikke korrekte da hun her står oppført som født i Modum 8. oktober 1827 - altså feil kommune og årstall, men rett dato. (Hennes mann var imidlertid opprinnelig fra Modum). Det står at hun er enke og "Uten stilling, fors. fiskehandler "
https://digitalarkivet.no/census/person/pf01036458008053

Som sagt tror jeg til tross for feil i opplysningene at dette er min oldemor. Men etter nøye leting i kirkebøker både i Røyken og Drammen klarer jeg ikke finne noe mer om når og hvor hun døde.

Kan noen hjelpe meg? Eventuelt hvordan går jeg fram videre for å søke informasjon om henne?

Takknemlig for svar.
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Astrid K. Natvig

http://urn.digitalarkivet.no/URN:NBN:no-a1450-sk10101211203122.jpg

Lenke til Dødsfallprotokollen for Kornelius Halvorsen.  De hadde tydeligvis flere barn, så kanskje Margrethe bodde (døde) hos noen av de andre.

Tror nok at det er din Margrethe du har funnet i 1910-tellingen, men det var ikke helt uvanlig å "bo litt rundt" hos barna.  

Vet du om Emma og familien ble boende på Bragernes (Rådhusgata i 1910)?

 

Astrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

For meg så ser det ut som at Magrethe ble født i Eiker og døpt i Haug krk. Nr. 41 i 1841 https://media.digitalarkivet.no/kb20051121010531

 

I tilfelle du ikke har det så ble de gift 29/11 1869 i Hof, Vestfold.

Endret av Berit Knudsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ivar Andersen

Takk for svar. Jeg tror du kanskje har rett Astrid Natvig. Jeg kjenner til alle søsknene hennes og har også prøvd å lete litt nærmere der disse bodde. En bodde på Hurum og der har jeg nå også sjekket uten resultat En annen bodde i Christiania og der er det vanskeligere å lete, men jeg får nok legge ned en bedre jobb der. Ellers flyttet mine besteforeldre til Strømsø så jeg har også sjekket der og nå også i Strømsgodset og Tangen for sikkerhets skyld uten resultat.

 

Til Berit Knudsen. Takk. Ja det er riktig at hun ble døpt i Eiker, men hennes foreldre bodde som det står på Stubberud som er/var i Skoger, men like ved grensen mot Eiker. Andre steder står det alltid oppført at hun er født i Skoger så jeg holder på det som det korrekte selv om hun ble døpt i Eiker hvor også hennes mor var fra. Modum er i alle tilfelle feil. Hennes far arbeidet for øvrig i Jarlsberggruvene på Konnerud i Skoger nå Drammen. Jeg kan relativt mye om henne og hennes familie, men har altså ikke klart å finne når og hvor hun døde.

 

Jeg får legge ned en mer systematisk leting i Christiania.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.