Gå til innhold
Arkivverket
bodil bjørnsen

Hjemmelsopplysninger

Recommended Posts

bodil bjørnsen

Gjelder hjemmel til festerett 06.09.1839 . Hvordan/hvor  finner jeg dokumentene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kristiansand

Hei!

 

Aller først: Det er et krav at alle brukere på forumet skal opptre med fullt navn. Her ser du hvordan du kan endre visningsnavn: https://www.digitalarkivet.no/content/181/endre-visningsnavn.

 

Så til spørsmålet. Dersom festebrevet er tinglyst, må du først ha gårdsnummer, bruksnummer og navn på kommunen gården ligger i. Det kan også være nyttig å vite gammelt gårdsnummer og tidligere kommune dersom gården ligger i en kommune som var gjenstand for kommunesammnslåing på 1960-tallet eller senere.

 

Med utgangspunkt i dette kan du bestille gammel grunnbok her https://media.digitalarkivet.no/self-service/grbb. Søk da opp med nåværende gårds- og bruksnummer og kommune. For såpass gamle dokumenter som dette, kan det være enda bedre å sjekke grunnbokas forløper, panteregisteret. Det gjør du her: https://media.digitalarkivet.no/tl/preg/search. Søk da opp med gammelt gårdsnummer og tidligere kommune. Bruksnummeret er det samme som i dag.

 

I grunnbok og panteregister gis det opplysninger om hvilken pantebok dokumentet er ført inn i, på hvilken side/folio og tinglysingsdato. Pantebøkene kan søkes opp her: https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse. Du trenger ikke fylle inn alle søkefeltene, men kan f.eks. nøye deg med gammel kommune og årstall for tinglysingen.

 

En mer detaljert veiledning for fremfinning av tinglyste dokumenter finnes her: https://www.arkivverket.no/opplysninger-om-eiendom/finn-eigedomsopplysingar-pa-nett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.