Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
bodil bjørnsen

Hjemmelsopplysninger

Recommended Posts

bodil bjørnsen

Gjelder hjemmel til festerett 06.09.1839 . Hvordan/hvor  finner jeg dokumentene?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Statsarkivet i Kristiansand

Hei!

 

Aller først: Det er et krav at alle brukere på forumet skal opptre med fullt navn. Her ser du hvordan du kan endre visningsnavn: https://www.digitalarkivet.no/content/181/endre-visningsnavn.

 

Så til spørsmålet. Dersom festebrevet er tinglyst, må du først ha gårdsnummer, bruksnummer og navn på kommunen gården ligger i. Det kan også være nyttig å vite gammelt gårdsnummer og tidligere kommune dersom gården ligger i en kommune som var gjenstand for kommunesammnslåing på 1960-tallet eller senere.

 

Med utgangspunkt i dette kan du bestille gammel grunnbok her https://media.digitalarkivet.no/self-service/grbb. Søk da opp med nåværende gårds- og bruksnummer og kommune. For såpass gamle dokumenter som dette, kan det være enda bedre å sjekke grunnbokas forløper, panteregisteret. Det gjør du her: https://media.digitalarkivet.no/tl/preg/search. Søk da opp med gammelt gårdsnummer og tidligere kommune. Bruksnummeret er det samme som i dag.

 

I grunnbok og panteregister gis det opplysninger om hvilken pantebok dokumentet er ført inn i, på hvilken side/folio og tinglysingsdato. Pantebøkene kan søkes opp her: https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse. Du trenger ikke fylle inn alle søkefeltene, men kan f.eks. nøye deg med gammel kommune og årstall for tinglysingen.

 

En mer detaljert veiledning for fremfinning av tinglyste dokumenter finnes her: https://www.arkivverket.no/opplysninger-om-eiendom/finn-eigedomsopplysingar-pa-nett.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.