Gå til innhold
Arkivverket

Hva betyr en stjerne bak navnet på personer?


Grete Rotøy
 Del

Recommended Posts

Stjerne etter ei opplysning pleier å bety at det er lagt til opplysningar som ikkje står i kjelda. I dette tilfellet manglar antagelegvis "Johansen" i folketeljingsskjemaet, men er blitt lagt til i transkripsjonen slik at det vert mogeleg å søkje på etternamn=Johansen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, Johannes Bernhard Johansen* står ettertrykkelig som sønn av Johan Olsen Røe og Berit Johnsdatter i 1910-tellingen. I tillegg bekreftes dette ved å finne dåpen i kirkeboken, her for Hølonda sogn i Melhus prestegjeld: https://media.digitalarkivet.no/kb10041102240018 øverste gutt nr. 10.

 

Remi

Endret av Remi
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan være at han er født på Hitra og likevel døpt i Hølonda, eller at personen som utførte tellingen i 1910 skreiv feil og blandet hans fødested med fødestedet til tjenestejenta eller at den som har transkribert tellingen nå i moderne tid har skrevet feil fødested fordi det var det fødestedet som sto på tjenestejenta i linjen under i originaltellingen.

 

Remi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.