Gå til innhold
Arkivverket

Ubegrenset sortering


Askjer
 Del

Recommended Posts

Savner muligheten til å sortere etter alle kolonnene i personsøket ved å trykke på headeren.

Kan for eksempel ikke sortere på fødselsdato, og det går ikke an å skifte mellom stigende og synkende.

Endret av Askjer
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sortering er noe vi ønsker å få på plass, men fordi vi fremdeles har mye annen funksjonalitet som ikke er på plass, er ikke dette høyt nok prioritert i forhold til andre oppgaver. Men det ligger allerede en utviklingsoppgave for dette definert i køen av oppgaver.

 

Digitalarkivet er et komplekst system, og det ligger mye under panseret. Alt annet enn folketellinger er basert på et system som gjør at vi kan lage søkeskjemaer og visninger via et administrasjonsgrensesnitt. Dette administrasjonsgrensesnittet må utvides så vi kan definere hvilke søkefelt som skal kunne sorteres på. Alle søk skjer i en søkemotor, og denne søkemotoren må ha instrukser om hvordan treffene skal sorteres, da det er denne som utfører sorteringen. Samlet sett er denne typen funksjonalitet ganske omfattende å innføre.

 

Det finnes dog allerede sortering av trefflister for folketellingene. Fordi vi har både listevisning og tabellvisning, og fordi Digitalarkivet skal fungere på alle flater, finnes sorteringa som en nedtrekksliste. Se bildet under, der det står "Relevans" med en blåaktig "glorie" rundt. Vi har vel tenkt at man skal kunne sorter begge veier også.

 

sortering.png.31cfaa10a0cf7e7f5312f6107e979283.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger inn en liten kommentar til Espen Tønnesen og de andre som sliter med  dette daglig: Nå har dere vært veldig flinke til å følge opp, både med det som nevnes her og med det som omtales i Korrektur og merknader:  https://digitalarkivet.no/content/345/korrekturer-og-merknader

Hadde vi hatt smilefjes nå,  så hadde dere fått en som gliser fra øre til øre!

Endret av Olaf Larsen
  • Liker 1
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.