Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Geir Maribu

Slektsgransking via bilder

Recommended Posts

Geir Maribu

Siden jeg har har hatt god hjelp fra flere i dette forumet tenkte jeg at jeg skulle yte noe tilbake med å vise fram hva det jeg har laget og komme med noen erfaringer jeg har gjort. Jeg har laget en bilde- og slektsbok. Det er en arbeidsmåte jeg absolutt vil anbefale. Start med å samle bilder, organiser bildene, finn ut hvem som er på bildene og hva anledningen er. Etter hvert blir du mer nysgjerrig på de avbildete personene, f.eks finne ut når og hvor de ble født, eventuelt uekte født, hvor de bodde, hva de døde av, hva de jobbet med, om personene er nevnt i panteprotokoller, om tinglysinger, avisartikler etc. Etter hvert får du et omfattende materiale som du kan supplere bildene med.

Hos meg var bildene første prioritet da jeg har vært interessert i foto i hele mitt liv. Men bildene aleine er ikke nok. For meg blir det litt "dødt" med bare et slektstre. Jeg tror folk vil ha bilder i tillegg, mange bilder. 
Ta en kikk på boka mi. Her kan du bla gjennom hele boka om du ønsker: 

http://www.blurb.com/b/8238560-mette-oline-og-lorenius-etterkommere

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elin Galtung Lihaug

Hei Geir!

 

Kjempeflott bok!

 

Min mann og jeg har laget bok til våre barnebarn - en bok med mange bilder og historier vi har blitt fortalt av våre foreldre (barnebarnas oldeforeldre), og våre egne opplevelser fra tidlige barneår til vi ble besteforeldre. Den er på 175 sider med mange bilder, skannet fra gamle albumer og digitaliserte lysbilder. Vår bok ble også laget med redigeringsprogrammet til blurb.com.

 

Det anbefales på det varmeste å skrive ned det dere ønsker å formidle til etterslekten fra barneår, ungdomsår og det voksne liv - med bilder! Det kan gjøres helt enkelt i f.eks. Word, og så kan man eventuelt spandere en god papirkvalitet og få det trykket profesjonelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lene Benedicte Lauritzen

Da jeg begynte min slektsgransking var det med tanke om å lage noe som dette.  Jeg samlet også bilder, skannet og forsøkte å finne ut hvem alle var.   

Så begynte jeg å lage et dokument og så dukket problemene opp for meg, for hvordan skulle jeg organisere det?  Så ble det lagt på is en stund - det vil si den stunda har nå blitt noen år.

 

Tusen takk for titten!  Det var en kjempefin bok, og jeg fikk med dette en idé om hvordan det kan gjøres på en stilfull og ryddig måte. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.