Gå til innhold
Arkivverket

Hvordan kan vi bruke nøkkelord på en hensiktsmessig måte?


Morten Aasberg
 Del

Recommended Posts

Jeg ser til min store glede at funksjonaliteten med nøkkelord er åpnet. Dette er tilgang til en funksjonalitet jeg (og antagelig andre) har etterspurt en stund. Håpet mitt når jeg skriver dette, er at Anette og de andre som har ansvaret for forumet kan lage en veiledning til bruk av nøkkelord. Inntil det eventuelt blir gjort inviterer jeg til en debatt blant oss brukere med det formål å komme frem til en omforent måte å bruke dette nyttige verktøyet på.

 

Under antagelsen om at dette kan være nytt for mange, bruker jeg dette som et åpningsinnlegg, og deler noen av mine egne erfaringer fra en applikasjon jeg bruker mye, nemlig Evernote.

 

1. Skriv innlegget ditt før du bestemmer deg for hvilke nøkkelord du skal bruke.

2. Velg nøkkelord som kan være hensiktsmessige for å sirkle inn, eller avgrense andre brukeres søk. Nøkkelord som 'dåp', 'konfirmasjon' og 'vielse' kan fort bli for generelle i en slik sammenheng, mens nøkkelord som 'Arendal', 'Svartedauen', 'jernbane', 'omstreifer', 'kildekritikk' og 'sjømannsrulle' kan være mer hensiktsmessige.

3. Benytt muligheten til å merke innlegget med nøkkelord. Over tid vil nøkkelord kunne komme til å være et ekstremt nyttig verktøy.

 

Dette er som sagt en invitasjon til innspill og debatt, mine tre innledende punkter er kun ment som et utgangspunkt for å få i gang samtalen.

 

Med vennlig hilsen

Morten Aasberg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.