Gå til innhold
Arkivverket
Sissel Johnsen

LØST Tyding fra Vinger kirkebok 1692

Recommended Posts

Even Stormoen

Forsøk:

 

Den 2 bleffve gl. Knud Liønner oc gl. Ragnild Bjørnstad i deris
Qverleje berettede

 

Må si at jeg ikke har støtt på ‹kverleie› før, men fikk ett relevant treff da jeg søkte, – « . . . en bedaget mann som ligger kverleie ved sengen».

Må vel bety noe i retning av ‹å ligge på det siste›. At de ble «berettede» – de ble forberedt; ‹den siste olje›. Trur eg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sissel Johnsen
24 minutter siden, Even Stormoen skrev:

Forsøk:

 

Den 2 bleffve gl. Knud Liønner oc gl. Ragnild Bjørnstad i deris
Qverleje berettede

 

Må si at jeg ikke har støtt på ‹kverleie› før, men fikk ett relevant treff da jeg søkte, – « . . . en bedaget mann som ligger kverleie ved sengen».

Må vel bety noe i retning av ‹å ligge på det siste›. At de ble «berettede» – de ble forberedt; ‹den siste olje›. Trur eg.

Tusen takk! Stadig noe å lære. Kanskje du kan fortelle meg hva som står siste dag i februar også ?

Sissel

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Even Stormoen

Siste i februar:

 

Den 29 Blefv gl. Amund Stagnæs i Sin Svaghed berettet. 

 

Som alltid – med forbehold.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sissel Johnsen

Takk igjen. Det er vel noe av det samme det da.

Sissel

Endret av Sissel Johnsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.