Gå til innhold
Arkivverket

Hvem og hvorfra var Paul Paulsen, hans far Paul Pedersen og mor, samt videre opphav tilbake i tid. Kanskje født i Vefsn.


Asbjørn Nordøy
 Del

Recommended Posts

Hvem og hvorfra var Paul Paulsen, hans far Paul Pedersen og mor, samt videre opphav tilbake i tid. Kanskje født i Vefsn.

En av mine tippe-tipp oldefedre er en av mine slekts gåter, som eg ikke har funnet ut av. Og vil derfor om mulig via hjelp fra Forumet, prøve å løse dette.

Fant for kort tid siden ved hjelp av den sist utkomne bygdeboka i Vefsn, nye og supplerende opplysninger om Pauls kone, min tippe-tipp oldemor Milla Andersdatter, og hennes opphav.

Søk i kirkebøker og folketellinger har ikke ført fram, og prøvde for kort tid siden på nytt søk i FT for 1801. I håp om å kunne finne Paul’s far Paul Pedersen, som er opplyst å hete Paul Pedersen i forbindelse med Milla og Pauls bryllup i 1836, men fortsatt uten hell.

Selv om faren Paul Pedersen i 1836 blir opplyst å holde til i Vefsn, så kan både han og Paul’s mor være fra annet sted i landet. Har funnet personer tidligere med tilknytning til min slekt, som var flytta fra andre steder og gjerne fra noen av nabolandene.

Noen linker, som kanskje kan være til hjelp:

Klokkerbok for Alstahaug Prestegjeld og Sogn, for vielsen til Milla og Paul, 9. okt. 1836, nr.15  https://media.digitalarkivet.no/view/16578/152

Ministerialbok for Alstahaug Prestegjeld/ AH og Tjøtta Sogn, vielse for Milla og Paul, 9. okt 1835, nr.29   https://media.digitalarkivet.no/view/2579/115 

Klokkerbok for Alstahaug Prestegjeld og Tjøtta Sogn, for dåpen til Milla og Paul’s første barn tvillingene Ane (Anne) Christine og Maren Marie, 11. sept. 1836, nr.16 og 17   https://media.digitalarkivet.no/view/17102/13 

Miniesterialbok for Alstahaug og Tjøtta Prestegjeld og Sogn, for fødselen til Ane Christine og Maren Marie, 11. sept. 1836, nr.53 og 54  https://media.digitalarkivet.no/view/2578/172   

Paul Paulsen er død før folketellinga i 1865, og eg har dermed ikke funnet ut hvor han er født. Men har funnet noe opplysning et eller annet sted, trolig ved søk på SuperSearch som kan være fra et mulig slektstre. Der var det opplyst at Paul er født i 1807 og i Halsøy, Vefsn. Men er usikker på om man skal sette noen lit til disse opplysningene. Det finnes som dere sikkert kjenner til «mye rart av opplysninger» på slike steder, som i blant viser seg å være feil.

Så håper eg noen klarer å løse denne slekts gåten.

Mvh

Asbjørn Nordøy

 

Endret av Asbjørn Nordøy
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ved Milla og Pauls bryllup, så er Pauls far nevnt.

Etter Paul Pedersen's navn mener eg det er oppført et stedsnavn som eg ikke helt klarte å tyde, men mener at det slutter med .....vatn, Vefsn.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes en Pavel Persen i ft 1801 i Vefsn, enkemann for 2. gang, bosted Røsdalen:

https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01058469000060

 

Paul Pettersen Røsdalen gifter seg igjen i 1802:

https://www.digitalarkivet.no/view/327/pv00000001621390

 

Sønnen Paul??????

https://www.digitalarkivet.no/view/255/pd00000006999520

 

 

 

Endret av Randi Elisabeth Haugros
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitat

Her er Paul Pausens konfirmasjon, se nr. 5:

https://media.digitalarkivet.no/view/16576/171

 

Konfirmert i Alstahaug. Far Paul Pedersen, død. Paul er født 1808.  Dolstad.

 

Både ved konfirmasjonen til Paul Paulsen og ved vielsen er stedsnavnet Aagvig nevnt, og etter som dette har skjedd i Alstahaug prestegjeld, så må dette stedet være Ågvig/ Åkvik i tidligere Tjøtta kommune/ nå Leirfjord kommune. Det er og fødestedet til hans to eldste døtre, født samme år som han ble gift med Mille/ Milla.

Lurer fortsatt på dette stedsnavnet som er oppført etter faren Paul Pedersen's navn, som eg ikke helt klarte å tyde. Paul Pedersen,  ........... Vefsn  (......vatn, Vefsn) ?  Kan noen tyde dette?

Link til vielsen, 1836 nr. 15    https://media.digitalarkivet.no/view/16578/152

 

 

Sitat

Paul Pettersen Røsdalen gifter seg igjen i 1802:

https://www.digitalarkivet.no/view/327/pv00000001621390

 

Sønnen Paul??????

https://www.digitalarkivet.no/view/255/pd00000006999520

 

Dette kan være riktige personer. Det eg har funnet tidligere av opplysninger antyda at Paul Paulsen var født på Halsøen (Halsøy), til noenlunde samme tidspunkt.

 

Men det spørs om eg får dette bekrefta før neste bygdebok for Vefsen utkommer ca. 2020. Som trolig er blant annet for det aktuelle området, inkl. Elen Larsdatter's bosted Marchen (Marka). Litt lenge å vente i 3 år, om det ikke kan dukke opp opplysninger underveis. Noen vet sikkert noe, av de som pusler med slekt i Vefsn!

 

Fant for øvrig både nye og supplerende opplysninger om Pauls kone Mille og hennes familie og slekt, i den bygdeboka for Vefsn som kom ut nå i høst. Og som til nå har ført til at slektstreet mitt har fått mange nye navn på personer, som eg ikke har hatt kjennskap til tidligere. 

 

Får si takk for hjelpa så langt, for de opplysningene som finnes overfor, vedrørende nevnte personer. Kjekt å kunne henvende seg til dere som bistår hær på Forumet.

 

Mvh

Asbjørn Nordøy

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitat

Har du sett på denne siden?  Kan det være hans to første ekteskap?

http://www.roysofting.com/Slekt/getperson.php?personID=I14143&tree=Roy

 

Ja, dette ser ut for å kunne vær den samme Paul Pedersen, og hans to tidligere koner. Ser at Røsdalen er nevnt som hans dødssted. Han dør da samme år som sønnen Paul Paulsen fra 3. ekteskap med Elen Larsdatter, blir født. Og kanskje før fødselstidspunktet etter som faren ikke ser ut for å være nevnt i den overfor nevnte linken om fødselen.

I linken fra FT-1801 og i tilknytning til hans 3. ekteskap, så er Røsdalen og nevnt.

Røsdalen er og stedet der kone nr.2 har dødd. Og i FT-1800 er det nevnt ei Kierstina Nilsdatter og hennes to barn, hun er datter til hans 2. kone fra et tidligere ekteskap.

 

Kjenner til denne databasen som det vises til, men har ikke sett etter andre Paul Pedersen'er dær enn Paul Paulsens far. Han er dermed ført opp to ganger.

 

Prøvde å søke etter Paul Pedersen's 3. kone i databasen. Det er mange som heter Elen Larsdatter, men klarer ikke å finne den rette Elen, som skal være fra Marka (Marcha), ut fra opplysninger i tilknytning til ekteskapet. Begge forloverne heter Lars og skal være fra Marka, mulig at en av disse kan være Elens far,  men fant ikke ut om det kan være riktig.
Om noen vet noe mer om Elen Larsdatter, så håper eg på ei tilbakemelding.

 

Takk for hjelpa!

 

Mvh
Asbjørn Nordøy

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se litt på denne siden:

De siste innleggene handler om Paul Pedersens to ekteskap. 

Men der ser ikke ut til at noen av de har innlegg her, har fått med seg Pauls tredje ekteskap.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Sitat

Se litt på denne siden:

De siste innleggene handler om Paul Pedersens to ekteskap. 

Men der ser ikke ut til at noen av de har innlegg her, har fått med seg Pauls tredje ekteskap.

 

 

Dette handler i hovedsak om Paul Pedersen's stedatter fra hans andre ekteskap og hennes barn.
Paul Pedersen er riktignok nevnt på slutten. Uten at det gir noen nye opplysninger, utenom å bekrefte at dette trolig er riktig person.

 

Det som nå gjenstår for meg å kunne finne ut mer om, er flere opplysninger om Paul Pedersen's  3. kone Elen Larsdatter som trolig er fra Marka i Vefsn.
Har prøvd å søke etter henne i FT 1801 for Vefsn, men uten hell så langt. Det er flere som heter Elen Larsdatter, men ingen født/ fra Marka i Vefsn, så vidt eg kan se. Har imidlertid ikke forsøkt søk i nabo kommuner/-prestegjeld, i tilfelle hun skulle oppholde seg et annet sted.

Skulle noen vite noe, så håper eg på mulige nye opplysninger etter hvert vil dukke opp!

 

Får bare si takk for hjelpa fra deg og andre som har vist interesse til å bidra med opplysninger.

 

Mvh

Asbjørn Nordøy

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.