Gå til innhold
Arkivverket
Harald Skarelven

Hvor kom Harald Sanden, Tørnes i Drangedal, fra?

Recommended Posts

Harald Skarelven

Har spørsmål om hvor Harald Sanden (1636-1712) kom fra. Og også hvem var han gift med?  Se slektregisteret for Drangedal- 632. Jeg spekulerer i om han kan ha hatt tilknytning til Farsjø i Sannidal eller Sannes i Drangedal der Harald - navnet ble brukt. Er interessert i opplysninger om aner her, og om noen kan ha forsket på denne personen som var husmann på Sanden ved Ettestad/Tørnes i 1711, samt hustruens slekt (Se Drangedalssoga s.120).

Hilsen Harald Skarelven

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Harald Skarelven

Jeg tenkte å fylle ut litt selv for å underbygge tilhørigheten til Sannidal. Det står i slektregisteret for Drangedal at det var 9 barn, - 6 sønner og 3 døtre. Har muligens navn på 4 av disse.

1.    Tor, født ca. 1660. Gift med enke Alis Vrålstad (oppprinnelig fra Gjerstad) og flyttet til Mo i Bamble (grense til Sannidal).Tor ble deretter gift med Anne Tronsdtr. Rørholt.

2.    Peder, sannsynlig oppkalt etter morfar? Ble gift med Guri fra Jysereid og flyttet til Sannidal. Det vil si til Torgerød, Sannidal&S s.71. 

3.    Knut: Kan han ha vært oppkalt  etter farfar, Knut Olavsen Sannes?  Det var Knut som fikk dette rydningslandet av Halvor Solberg, som ble Kåsa ved Tørnes.

4.    Marte, ble født i Sannidal (Mo) og gift på Sandvik og flyttet til Sætre. Det var først med Ole Gundersen Sandvik av Vøllestad-slekt. Deretter gift med Svend Snedker på Sandvik.

Harald var hjemme i 30 år (1636-1666), tjente i 3 år (1666-1670), gift i 42 år (1670-1712). Kan det tenkes at han ble gift i Sannidal, før paret flyttet til Sand ved Ettestad?

Er det noen som kjenner til historien her?

 

Harald Skarelven

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.