Gå til innhold
Arkivverket

Hvor kom Harald Sanden, Tørnes i Drangedal, fra?


Harald Skarelven
 Del

Recommended Posts

Har spørsmål om hvor Harald Sanden (1636-1712) kom fra. Og også hvem var han gift med?  Se slektregisteret for Drangedal- 632. Jeg spekulerer i om han kan ha hatt tilknytning til Farsjø i Sannidal eller Sannes i Drangedal der Harald - navnet ble brukt. Er interessert i opplysninger om aner her, og om noen kan ha forsket på denne personen som var husmann på Sanden ved Ettestad/Tørnes i 1711, samt hustruens slekt (Se Drangedalssoga s.120).

Hilsen Harald Skarelven

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte å fylle ut litt selv for å underbygge tilhørigheten til Sannidal. Det står i slektregisteret for Drangedal at det var 9 barn, - 6 sønner og 3 døtre. Har muligens navn på 4 av disse.

1.    Tor, født ca. 1660. Gift med enke Alis Vrålstad (oppprinnelig fra Gjerstad) og flyttet til Mo i Bamble (grense til Sannidal).Tor ble deretter gift med Anne Tronsdtr. Rørholt.

2.    Peder, sannsynlig oppkalt etter morfar? Ble gift med Guri fra Jysereid og flyttet til Sannidal. Det vil si til Torgerød, Sannidal&S s.71. 

3.    Knut: Kan han ha vært oppkalt  etter farfar, Knut Olavsen Sannes?  Det var Knut som fikk dette rydningslandet av Halvor Solberg, som ble Kåsa ved Tørnes.

4.    Marte, ble født i Sannidal (Mo) og gift på Sandvik og flyttet til Sætre. Det var først med Ole Gundersen Sandvik av Vøllestad-slekt. Deretter gift med Svend Snedker på Sandvik.

Harald var hjemme i 30 år (1636-1666), tjente i 3 år (1666-1670), gift i 42 år (1670-1712). Kan det tenkes at han ble gift i Sannidal, før paret flyttet til Sand ved Ettestad?

Er det noen som kjenner til historien her?

 

Harald Skarelven

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.