Gå til innhold
Arkivverket
Svein O. Tislevoll

Husmann Rasmus Jacobsen, fra plass under Aarnæs i Lavik i Sogn, d.1741, oppslag i bygdebok?

Recommended Posts

Svein O. Tislevoll

En av mine aner i Sogn og Fjordane, var husmannen Rasmus Jacobsen, død ca.1741, skifte 16. juni 1741. Han og familien bodde på en husmannsplass under gården Aarnæs (Årnes) i Lavik i Sogn (tror det hører til Høyanger nå). Hans kone var Maritæ Olsdtr., var i live ved skifte etter mannen 16. juni 1741. Barna var: a) Peder Rasmusson, f. ca.1701, flytta til Espeland i Hyllestad, b) Rasmus Rasmusson, d. ca.1741, skifte 3. juli det året, c) Agathe Rasmusdtr., d) Anna Rasmusdtr. (nevnt som gamle ved skiftet etter faren, disse to var vel ugifte). Er det noen som har bygdebøker for Lavik, og kan gjøre ett oppslag på gården Årnes og se hva som står eventuelt om husmenn der, så sier jeg tusen takk for det, elles ønsker jeg råd for å komme videre og finne foreldrene til Rasmus Jacobsen og kona Maritæ Olsdtr. (Marita). 

Endret av Svein O. Tislevoll

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein O. Tislevoll

Har funnet ut litt mer selv, men skriver det ikke her innpå. Ingen som har bygdebøker for Lavik og kan se om det står noe under gården Årnes? Det er forfedrene til oldemor Synneve H. Rysjedal, jeg holder på med nå. 

bilde av Synneva og Hermund.jpg

Endret av Svein O. Tislevoll

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.