Gå til innhold
Arkivverket
Alvin Andreassen

Peter Røaas - Trondhjem/Tromsø. Hvem?

Recommended Posts

Alvin Andreassen

Peter Albrigt Pettersen Røaas  finner vi alt i 1789 som 11-åring på Trondjord nord for Tromsø.  På Trondjord var det mellom annet gjestgiveri med Carl og Anna Bangsund.  Peter forble på Trondjorda til han ble voksen og kalles også fostersønn.  Han skulle være født i Trondhjem og kan ha kommet nordover med Carl Bangsund.  Vi har flere aldersangivelser på Peter, og alle viser entydig at han var født i 1777 - 1778.  Røaas-navnet finner man både i Trondhjem og i områdene sør for byen.  Er det noen som kjenner  til denne Peter Røaas, når ble han født, foreldre og fødested?  Han har en stor etterslekt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Alvin Andreassen

Mange takk.  Det er så at Peter Albrechs liv og hele hans gjøren og etterslekt er godt kjent. Jeg husker faktisk godt fra min barndom noen av hans barnebarn.  Det er sagt at han brøt på trønderdialekten, men det tviler jeg sterkt på da han kan ikke ha vært mange år gammel da han kom nordover.  Det er jo litt underlig at den lille guttungen, endte opp i Kvalsund nord for Tromsø.  De to guttene du nevner Grethe, var to uekte barn som Peter hadde før han giftet seg.  Guttene ble oppfostret i familien.  Men altså hvem var Peter Albricht?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.