Gå til innhold
Arkivverket
Mari Christensen

Josefine Mikaelsens opphold i Amerika

Recommended Posts

Mari Christensen

Hei. 

 

Fra en slektsbok kommer det frem at min tipp-oldemor Josefine Marie Gjerstrøm (født Mikaelsen) født 12.12.1854 og død i 1909 hadde et 4 års opphold i Amerika og at hun på grunn av dette var god i engelsk. Slektsboken er skrevet av en av hennes sønner og bør derfor være pålitelig. Jeg skulle gjerne funnet ut mer om denne turen: hvor, når og hva gjorde hun der. Er det noen som har noen tips til hvor jeg kan lete etter slik informasjon?

 

Hun giftet seg med min tipp-oldefar, Gullsmed Alfred Halfdan Gjerstrøm 2.6.1879 og jeg tror reisen må ha vært før denne tid ettersom det ikke er nevnt at de reiste sammen. Jeg vet imidlertid at han hadde et opphold i USA  senere - han reiste dit i 1887 - hvor han jobbet hos noen amerikanske gullsmeder.

 

Jeg har funnet en Josefine Mikaelsen som reiste til USA i 1871 som kan stemme med min tipp-oldemor (link nedenfor). Jeg vet imidlertid ikke med sikkerhet at det er henne, kun at det er samme navn og fødselsår.

 

https://digitalarkivet.no/view/8/pe00000000412436

 

Hjelp og tips mottas med takk!

 

Mvh

Mari

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mari Christensen
4 hours ago, Ann-Mary Engum said:

 

Tusen takk. Ja, dette er min tipp-oldemor. Det kan jo stemme at hun var hjemme igjen på dette tidspunktet dersom hun reiste i 1871. 

 

Det hadde vært interessant å finne ut når hun kom tilbake (dersom det er hun som reiste i 1871). Noen som vet om det finnes kilder på folk som kom tilbake fra reise i Amerika? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Har ikke funnet returlister.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.