Gå til innhold
Arkivverket

Aase Jacobsdatter Bøen, død 1737 i Oddernes, V-A


Carl-Henry Geschwind
 Del

Recommended Posts

En av mine forfedre er Aase Jacobsdatter Bøen, kone til Iver Madsen Bredal, bedde begravd 31. mai 1737 i Oddernes (død her; skifte her (høyre side) og her (venstre side)).

Jeg tror hun var datter av en Jacob fra gård Bøen i Tveit. Hun var første gift med en Anders fra gård Holte i Rangesund, og hadde en sønn Anders Andersen Holte sammen med ham, før hun giftet seg med Iver Madsen Bredal (en borgere av Kristiansand).

Det finnes bygdebøker for både Tveit og Rangesund som er digitalisert av Nasjonalbiblioteket. Men som amerikansk kan jeg ikke få tilgang til dem.

Kan det være mulig for noen i Norge å se hva bygdebøkene har å si om Jacob Boen i Tveit (sent på 1600-tallet) og om Anders Holte i Rangesund (tidlig på 1700-tallet)?

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aase Jacobsdatter Boen, født ca 1691 på Boen i Tveit skal i følge bygdeboken være datter av Jacob Torkildsen Boen  (ca 1638-97, Boen i Tveit) og Torborg Olsdatter Aabel (Aabel i Birkenes, død ca 1727 i Kristiansand)

 

Hun var gift første gang med Anders Haavorsen Stendal, sønn av Haavor Osmundsen Stendal og Helje Andersdatter Holte i Randesund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.