Gå til innhold
Arkivverket
Per Morset

Nytt våpenskjold

Recommended Posts

Per Morset

Jeg henger meg på Nossum og legger ut en utfordring til med våpenskjold.

Er det noen som kan bidra til å identifisere dette dobbeltvåpenet?

Sølvskje 1669.pdf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Per Morset

Det ser ut til at de tre liljene i høyre felt er identiske med kvadranten ned til venstre i Joachim Irgens' (1611 - 1675) våpenskjold.

Kilde: www.amsterdam.no/norske_spor.

 

I feltet til venstre trodde jeg først det var en hjort som sprang gjennom en port i en mur. Men det ser vel heller ut til å skulle forestille en rein. Kan det være en forbindelse til Rein i Rissa (Reins kloster)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hans Cappelen

Tatt på sparket kjenner jeg ikke de to våpnene som tår i "alliansevåpen" under en felles hjelm med hjelmtegn. Bør kunne sjekkes mot Løvenskiolds bok Heraldisk nøkkel (med figurregister) og/eller Nissen og Aases bok om segl i Trondheim(med figurregister) . Eventuelt også mot Krags Norsk Heraldisk Mønstring(uten figurregister) . Kanskje vil  årstallet 1669 og eier-initialene hjelpe ganske lite ved identifiseringsarbeidet: ICS (S=sønn) og AHD (D= datter)? 

Skjoldmotivet med hjort ut av en muråpning kan minne om det mer vanlige med hjort ut fra trær/skog. Flere mulige symboliseringer her ....... De tre oppvoksende plantefigurene i det andre skjoldet har jeg problemer med å identifisere, men jeg tror  de neppe er tulipaner som i skjoldet til den ene Blom-slekten og heller ikke samme som de naturlige liljene i 3. felt av skjoldet til Irgens von Westervick.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.