Gå til innhold
Arkivverket

Nytt våpenskjold


Per Morset
 Del

Recommended Posts

Det ser ut til at de tre liljene i høyre felt er identiske med kvadranten ned til venstre i Joachim Irgens' (1611 - 1675) våpenskjold.

Kilde: www.amsterdam.no/norske_spor.

 

I feltet til venstre trodde jeg først det var en hjort som sprang gjennom en port i en mur. Men det ser vel heller ut til å skulle forestille en rein. Kan det være en forbindelse til Rein i Rissa (Reins kloster)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Tatt på sparket kjenner jeg ikke de to våpnene som tår i "alliansevåpen" under en felles hjelm med hjelmtegn. Bør kunne sjekkes mot Løvenskiolds bok Heraldisk nøkkel (med figurregister) og/eller Nissen og Aases bok om segl i Trondheim(med figurregister) . Eventuelt også mot Krags Norsk Heraldisk Mønstring(uten figurregister) . Kanskje vil  årstallet 1669 og eier-initialene hjelpe ganske lite ved identifiseringsarbeidet: ICS (S=sønn) og AHD (D= datter)? 

Skjoldmotivet med hjort ut av en muråpning kan minne om det mer vanlige med hjort ut fra trær/skog. Flere mulige symboliseringer her ....... De tre oppvoksende plantefigurene i det andre skjoldet har jeg problemer med å identifisere, men jeg tror  de neppe er tulipaner som i skjoldet til den ene Blom-slekten og heller ikke samme som de naturlige liljene i 3. felt av skjoldet til Irgens von Westervick.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.