Gå til innhold
Arkivverket

Finn kilde - Problem ved bruk av emneknagg i samband med søk


Torbjørn Igelkjøn
 Del

Recommended Posts

Dersom ein vel emneknagg Emigrasjon og flytting og Form -> Søkbar får ein 1722 treff. Men ingen av inn- og utflyttelistene er søkbare, iallefall for dei øverste treffa. Dette kan vel ikkje vere meihttps://www.digitalarkivet.no/search/sources?s=&from=&to=&format=tab_ftr&t[]=118&archive_key=

 

Følgjande søk virkar meir fornuftig:

https://www.digitalarkivet.no/search/sources?s=&from=&to=&format=tab_ftr&archive_key=&lt[]=if&lt[]=uf&lt[]=fl

 

Sjå også innlegget mitt her:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det første søket gir treff på kilder som er tagget med emneknaggen "Emigrasjon og flytting", og hvor én eller flere lister i kilden er søkbare ("noe" i kilden er søkbart). Så lenge ikke hver enkelt liste tagges særskilt med emneknagger, tror jeg ikke dette kan bli annerledes.

 

De to søkene dine er ulike. Det første bruker altså emneknaggen "Emigrasjon og flytting", og gir da treff på alle kilder med denne emneknaggen, uavhengig av kildetype - du fanger opp så vel kirkebøker som emigrantprotokoller o.a. Det andre søker etter tre valgte listetyper i kirkebøker og gir følgelig kun treff på kirkebøker, mens emigrantprotokoller o.a. faller utenfor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.