Gå til innhold
Arkivverket

Hvilken uniform bærer Ole Selsjord?


Knut Selsjord
 Del

Recommended Posts

Foto viser min grandonkel Ole|Ola Jakobsen Selsjord f. 1867, i Sel (Waage)  som dro til Amerika 20 år gammel i 1887 - og ble søkk borte. Emigrerte over Oslo med skipet Marsdin med Benson, Minnesota, som oppgitt reisemål. Kan senere ha reist til Seattle, Wash. Masse søk etter han og broren Knut/Knud som dro etter i 1893 er foretatt. En dødsformodningssak ble reist mot dem for Nord Gudbrandsdal herredsrett i 1939 av gjenværende arvinger, skifte ble foretatt kort etter. Hvor i all verden ble det av dem? Søk er vanskelig siden det finnes noen tusen Ole Jakobsener der ute ... Noen som kan hjelpe, eller tipse?

Foto må ha vært tatt kort tid før Ole reiste. 1884 - 1886. Noen som vet hva slags uniform dette er og om det er mulig å spore opp hvor han var innrullert?

Ole s uniform (liten størrelse).JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Knut Selsjord skrev:

. . . <snip> . . . Noen som vet hva slags uniform dette er . . . <snip> . . .

 

Det kan se ut som Gardens paradeuniform, (har vært så og si uforandret siden 1856, hatten siden 1860) men høyst usikkert, skulle kanskje ha vært et ‹dobbeltbånd › på kragen, muligens utvisket pga falmet/gammelt bilde, men . . .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! Ser avgjort ut som en gardehatt da , sett med dagens øyne. Problemet er at fyren emigrerte til amerika i mai 1887. Så vidt jjeg vet var detvingen garde i oslo da?mvh knut s

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Even! Takk igjen! Men dette må bety at han har vært innrullert i Stockholm!  Veldig rart, noe de eldre i slekta ville ha måttet hørt om. Men, men.... det er jo mulig.

 

knut S

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jaaaa, nå forstår jeg. Beklager  En menig infanteriuniform. Altså ikke Garden i Stockholm. Da blir jo det neste spørsmålet å finne ut hvor han kan ha vært innrullert og forlagt. Noen???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehh, mulig jeg har misforstått, eller gitt noen tvedydige opplysninger, men HMK Garde har vel alltid vært ‹stasjonért› i Kristiania/Oslo?

 

Uansett, i Garden var han vel ikke i.o.m. den ‹nye› Infanteriuniformen – Men hvor han kan ha vært forlagt som infanterist er nok et spørsmål for ‹søkefantomene› våre . Og jeg er så avgjort ikke blandt dem. :-)

 

Lykke til :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler at en også googler litt..... Han har mest sannsynlig vært i Stockholm. Garden ble flyttet derfra i 1888 og til Kristiania. Oppe ved Majorstua så ligger den gamle kasernen i Gardeveien. De var forlagt der frem til 1945 da de flyttet til Huseby. Hvor de var forlagt finner en informasjon om i historiebøkene.

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Hans_Majestet_Kongens_Gardes_historie

 

Ellers finnes det flere bøker om Garden som kan fortelle mer....

 

En kan jo f.eks sende Garden, Riksarkivet eller Forsvarsmuseet en mail.

 

På Riksarkivet har de arkivet til Kongens Norske Garde 1856-1917 RA/RAFA-6495/21. Kan si at Garden da var en del av Norske Jægercorps.

Endret av Arne B. Kristiansen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, Arne B. Kristiansen skrev:

Anbefaler at en også googler litt..... Han har mest sannsynlig vært i Stockholm. Garden ble flyttet derfra i 1888 og til Kristiania. . .<snip> . . .

 

Aha, takk for dét, da lærte jeg noe i dag også!

 

Men tror du det er en gardeuniform han bærer? Ser han ikke mer ut som en infanterist? ( jfr. lenke i #3)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.