Gå til innhold
Arkivverket
Wainy Røhne Ommundsen

Frivlling plassering av barn i barnehjem

Recommended Posts

Wainy Røhne Ommundsen

 

Et pikebarn ble plassert av gifte foreldre på et barnehjem i Oslo i mars 1948 rett etter fødselen.   Mor og far hadde giftet seg, men ikke klart å skaffe seg et felles bopel - var jo stor bolignød i Oslo etter krigen.

Der mor bodde var det ikke tillatt å ha barn og far kunne av innlysende årsaker heller ikke ha barnet hos seg.   

Så eneste mulighet var å plassere barnet på en privat barnevernsinstitusjon i Oslo i på vente av at de fant seg et sted og bo og kunne ta datteren hjem til seg. Barnet hadde også en egen verge mens det var på barnehjemmet.

På slutten av 1948 fant de seg en liten leilighet, far var i fast arbeid og mor hjemmeværende, men var i arbeid mens hun gikk gravid og også en stund etter fødselen.  Men barnet dukker ikke opp på denne adressen sammen med foreldrene før  et par år senere. 

 

SÅ KAN NOEN SVARE MEG PÅ FØLGENDE:

Er det noen som vet hvordan tilbakeføring til hjemmet foregikk i de tilfeller hvor barnet var plassert frivillig??   Kunne foreldrene hente barnet hjem når de ville, eller måtte de søke om; og få et vedtak i Forsorgsstyret  i kommunen og få "ny" godkjenning som foreldre??? Hvor lang tid kunne dette ta??     Dette var jo før ny lov om Barnehjem trådde i kraft i 1954.  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.