Gå til innhold
Arkivverket
Kalle Birgersson

Aasmund i Trøgstad

Recommended Posts

Kalle Birgersson

Jeg har to Aasmundsen i slekten som jeg ikke finner foreldrerne til. Kanskje er de brøder.

 

Den første het Christopher Aasmundsen, født omtrent 1731 og begravd 11 juni 1795, på Kjesrud/Keiserud i Trøgstad. Når han vigs med Mari Joensdatter fra Skrammerud i 1758 står bare att han er soldat, ikke hvor han kom fra. Han får sønnen Jon Christofersen omtrent 1767.

 

Den andre er Anders Aasmundsen, født 1718 eller 1725 og begravd 19 oktober 1802 på Munkerud under Stiklen, Trøgstad. Han gifte sig tre ganger, med Randi Pedersdatter, Marta Larsdatter og sist Sidsel Andersdatter som fortsatt levde når han dog. Jeg kommer fra Peder Andersen som han fikk med Randi. Han bodde på flere forskjellige steder, Torp, Brattved, Smådal, Kudalen og Frandsrud, alla i Trøgstad sogn.

 

Det fanns en Osmund Olsen på Torp i Trøgstad som fikk en datter Anna i 1721, mest sannsynlig er det faderen til Anders men jeg kan ikke bevise det. Ole Osmundsen og Peder Aasmundsen fanns også ved denne tiden og var kanskje brøder til Anders.

 

Er noen av dere kjent med disse menskerne eller har noen tips om hvordan jeg skal komme meg videre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Petter F. Vennemoe

Hei,

 

Angående din nevnte Anders Aasmundsen har jeg registrert at han døpte barn i Trøgstad mens han bodde på Torp 29.09.1754, 24.07.1757 og 08.07.1759. Hans ektefelle har jeg notert som Randi Pedersdatter født på Timmerholen til Rud, døpt Fer. Visitat Maria 1727, av foreldre Peder Willumsen fra Garsrud og Gunhild Enevoldsdatter (Krag).  Denne info bør verifiseres mot kirkebøkene.

 

Hilsen Petter

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kalle Birgersson

Gunhild Enevoldsdatter var spennende, henne kunde en følge langt bakover. Men dessverre er det fel Randi Pedersdatter. Den som Anders Aasmundsen gifter seg med er datter til Peder Jensen på Auten i Gansdalen i Fet sogn. Det kan leses i Bygdehistorie for Fet bind  5, side 133-134.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.