Gå til innhold
Arkivverket

Til Lars Øyane


Ivar Moe
 Del

Recommended Posts

Hjarteleg takk til Ivar for nye spennande innlegg!

 

Du skriv ikkje KVA TID dette proklamaet vart kunngjort, men eg reknar med det må ha vore kort før 1830?  Eg syner dei to søstrene:

 

* Margretha Ingvaldsdotter, fødd i Vang kring 1757, gravlagd i Luster 10.10.1819.  Ho gifte seg i Luster 30.5.1793 med Aamund Arneson (1757-1804), og dei var plassfolk på Eidsbakken under Eide.  Dei fekk berre ei dotter Bertha Aamundsdotter (1795-1830), men ho var gift to gongar og har etterslekt!

 

* Gjertrud Ingvaldsdotter, fødd i Vang kring 1770, døydde som plassjente på Meljane under Mørkrid i Luster 5.11.1826.  Ho var ikkje gift, men fekk sonen Ingvald Tollefson (1806-1852), og han har etterslekt!

 

Eg har notert meg at desse jentene var døtrer av gardbrukar Ingvald Jøgerson og kona Berit Østensdotter på Flaten i Vang, men den gongen dette vart skrive (1984), sat eg i Belgia og hadde ikkje tilgjenge til kyrkjebøkene for Vang!  No er det sikkert mogeleg å finna fleire detaljar om opphavi deira?  Og går me inn på FamilySearch, ser me at Ingvald Flaten var far til minst sju born, mellom anna ei Gudbjør fødd i 1777, men eg finn korkje Gjertrud eller Margretha på den lista!  Kanskje nokon med tilgjenge til bygdebøkene for Vang lan supplera??

 

Nok ein kjempetakk for framifrå bistand til komplettering av bygdebøkene våre for Luster!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, Lars E. Øyane skrev:

 

Du skriv ikkje KVA TID dette proklamaet vart kunngjort, men eg reknar med det må ha vore kort før 1830?

 

"Valders Sorenskrivercontoir den 6te August 1833"

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Begravelse prev_ms.gif Forrige post - Neste post next_ms.gif

Kommune Kirkeboknr/navn År Kirke/sted
Kvæfjord Kvæfjord sogneprestembete/1 1817  
Begravelsedato Dødsdato Jordfestelsesdato
2den Søndag efter Tref.    

Fornavn Etternavn Stilling Bosted
Ole Olsen Bollingborg Afskediget Soldat  
Alder/Fødeår Fødested Konfirmert
omtrent 56 aar Af Lyster Sogn ved Bergen

http://www.rhd.uit.no/kirkebok/kbliste.aspx?kb=b&RR=100125

Endret av Ann-Mary Engum
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ole Olsen Bollingborg (eller står det Bollingberg?) af Lyster Sogn....

Venstre side.

https://media.digitalarkivet.no/view/9632/252

 

----

 

Ser at det er en gård som skrives som Bollinberg i Luster i 1801.'

http://gda.arkivverket.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=f18011426&gardpostnr=43&merk=43#ovre

Amt Prestegjeld Sokn Gard/hus
43 Nordre Bergenhuus Lysters Goupne Bollinberg

http://gda.arkivverket.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=f18011426&gardpostnr=43&merk=43#ovre

 

 

 

Endret av Ann-Mary Engum
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk til Åsbjørg, Ivar og Ann-Mary for spennande innlegg!

 

Eg ser at «tidsestimatet» mitt for dette proklamaet ikkje var so langt unna...  Når eg tenkjer nærare etter, KAN det tenkjast at eg på den tidi (1984) hadde kontakt med bygdebokskrivar Anders Frøholm i Vang, og at eg fekk opplysningane om foreldri frå han, men sikker er eg ikkje.  Me har jo òg dette «problemet» med to ekteskap...

 

Elles er denne forulukka knappestøyparen i Kvæfjord ein interessant person.  Det som forvirra meg, var at han hadde namnet Bollingberg, for der budde han aldri, so vidt eg veit.  Han var fødd på garden Kalhagen i Luster i september 1760 og gifte seg i Luster 5.12.1797 med Martha Torgersdotter, døypt i Luster i oktober 1756.  Desse busette seg som plassfolk på Gaupneøyri under Prestegard i Gaupne, ein nabogard til Bollingberg, men i 1806 melde Martha frå om at ho ikkje lenger kunne leva i lag med han Ole, og det kom til skilsmål.  Dette er omskrive i skifteprotokollen for Luster frå 1806:

 

https://media.digitalarkivet.no/view/24146/98?indexing=

 

Det var nok etter denne hendingi at Ole tok i vegen som omreisande knappestøypar.  Eg har notert meg at han kring 1816 hadde opphaldet sitt «i Nordland», men dødsfallet hans var ukjent!  So dette var kjempegodt nytt!  Martha døydde som husmannsenkje på Prestegard i Luster 14.10.1823.  Dei fekk ingen born i lag.

 

Ein ny kjempetakk for framifrå bistand til å oppdatera bygdebøkene våre.  Du gjer ein flott innsats, Ivar, som finn fram slike saker!  Eg er imponert!

Endret av Lars E. Øyane
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Lars

Litt tilfeldig at jeg treffer på sogninger, men har deg og "boki di " i tankene når så forekommer.  Det er heller ikke alltid det går så bra (Se innlegg  # 1  :))

Finner innimellom personer som jeg mener og tror du etterlyser, men ikke lett å finne tilbake til de konkrete innleggene dine.  Du bruker ...sson osv.  (Ikke noe galt med det)

 

Ett forslag er at du lister opp eks antall  personer i ett eget innlegg (de som virkelig er Utfordrende /Irriterende å ikke finne) men ikke  da nødvendigvis  dødsdato på en du kjenner hele livsløpet til, men dem du mister i konfirmasjonsalder etc.

Tror da du vil utfordre mange av oss som kikker innom her.

 

Dette er bare ett tips/råd fra min side , ikke nødvendigvis så bra, men kan jo utvides/forandres underveis om også andre ser utfordringrer eller har sammefallende behov.

 

Ha en fin sommer.

 

NB . Dette er selvfølgelig også ett tips til andre bygdebokforfattere.

Plutselig dumper man borti en avdød sjømann i Chile, eller en som har bosatt seg i Argentina. Eller en luring som vil unngå loven etc. og fasit er på plass.

 

Mvh

Ivar

 

Endret av Ivar Moe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Lars

 

Hvis du ønsker det kan jeg lete gjennom Alfred Tangens papirer om sogninger og de som er mere stedsbestemt her i Harstad- Trondenes.

 

Noen er stedsbestemt i Sogn , de fleste er bare bestemt til Sogn. Da jeg er lite kjent med geografien i Sogn ,kan du få mye rart !

 

Jeg kan ikke få til lenker , dessverre. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk til Ivar og Odd for dei siste kommentarane!

 

Til Odd: Jau, eg tek sjølvsagt med òpne armar imot alle notat som Alfred Tangen kan ha om utflyttarar frå denne landsdelen.  Eg er overtydd om at det er mange utflyttarar herifrå som eg enno ikkje har greidd å finna, kanskje særleg frå 1700-talet og tidleg 1800-tal!

 

Til Ivar: Det er sikkert mange vis å presentera «utfordringar» på, men eg er vel litt i tvil om ei einaste lang liste med slike namn er løysingi.  Eg har tidlegare i fleire samanhangar nytta ein slik «listestrategi», mellom anna i leitingi etter potensielle brudgomar/brurer mellom norskamerikanarar i Amerika til bruk då eg i 1979 vitja Amerika i fleire månadar, og også då eg i si tid (kring 1980) hadde høve til å gjera eit systematisk søk av den norske 1801-teljingi, med fylkesvise namneregister.  Båe listene hadde mange hundre namn, og eg fekk mange «potensielle napp» som etter nærare undersøkjingar synte seg som «treff», men som sagt, om ei slik liste ville egna seg i Brukarforum, set eg meg tvilande til...  Eg får tyggja litt meir på om det finst andre «metodar» for å gjera søk i Brukarforum meir interessante - og «utfordrande»...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Lars

                  

Her kjem åsgårdsreia...

 

 

 

Sogn

 

Martin Trulsen       1838-                  

 

 

Antonette Marie Eriksdtr.      1862-               Ringberget ,Trondenes

 

 

 

 

Gjertrud Hansdtr        1812-                      Nordvik

 

 

 

Henrik Hermansen         1830-                  Kila

 

 

 

Einar Ellefsen            1818-1885              Tovik

 

 

 

Johan Stjernekrants       1847-

 

 

 

 

Lars Mjelva                       1841-1915              Harstad

 

 

 

Gudbrand Kvale                 1870-                    Harstad

 

 

 

Anne Nilsdtr.                     1872                   Harstad

 

 

 

 

Peder Jensen                1820-                        Skjerstad

 

 

 

Anders Pedersen            1801-1880           Røkenes-Møkkeland

 

 

 

Gjert Arnesen                   1846-1916          Røkenes

 

 

 

Mathias Losnedal            1841-19 18         Elgnes

 

 

 

Andreas Hansen             1853-                     Sama

 

 

 

 

Alle navn og år er fra papirene fra Alfred Tangen  ,alt må sjekkes

 

Hilsen Odd Einar Tømmerås

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk til Odd og Ivar for nye spennande innlegg!

 

Til Odd: Eg har sett igjennom lista di frå Trondenes og ser eit par spennande «kandidatar».  Særleg er eg takksam for at du gjorde meg merksam på:

 

* Henrik Hermundson alias Henrik Hermansen, fødd i Luster i 1830.  Han har eg tidlegare heilt oversett, men på bakgrunn av denne oppdagingi la eg han alt i aftes ut som eige tema i Brukarforum: https://forum.arkivverket.no/topic/222702-henrik-hermundson-fødd-i-luster-1830-utflytt-i-1852-til-«nordland»-og-vart-sidan-gift-og-busett-i-trondenes-opplysningar-om-huslyden-hans/

 

Elles er dette ein «gamal kjenning» av meg:

 

* Einer Ellefson, fødd i Luster i 1818.  Eg ser eg manglar fleire detaljar om huslyden hans og har difor i dag lagt huslyden hans ut som eige tema: https://forum.arkivverket.no/topic/222706-einer-ellefson-1818-1885-frå-luster-til-tovika-i-trondenes-kven-var-foreldri-til-kona-hans-og-kvar-vart-det-av-yngste-sonen-johan/

 

Førebels ser eg ikkje andre lustringar mellom namni dine, men nokre av dei kan eg likevel «plassera»_

 

* Anders Pederson, fødd 1800, må vera frå Lavik eller Vik i ytre Sogn.

 

* Gjert Arneson, fødd 1846. må vera frå Kinn i Sunnfjord.

 

Til Ivar: Her var det fleire spennande namn:

 

* Aamund Henrikson Leirmo frå Luster er ein kar som eg arbeidde med på 1980-talet, men opplysningane mine er mangelfulle, og eg har difor lagt ut denne utfordrande huslyden som eige tema: https://forum.arkivverket.no/topic/222708-aamund-henrikson-leirmo-1800-1874-frå-luster-til-bergen-sat-fengsla-på-akershus-festning-kva-skjedde-med-borni-hans/

 

* Thomas Sjurson Lægreid, opphavleg frå Årdal, men oppvaksen i Hafslo, er ein kar me har drøfta ganske so inngåande i Brukarforum før, men me har aldri greidd å finna ut kvar han var av etter han forlét hæren i Sverige.  Kanskje du, Ivar, kan «öppna nya dörrer»?  https://forum.arkivverket.no/topic/202960-thomas-sjurson-lægreid-fødd-i-årdal-1851-soldat-til-sverige-i-1876-karlsborg-garnison-kring-1880-lagnaden-hans/?page=2&tab=comments#comment-1795938

 

Her er kva eg skriv om Thomas i manuskriptet mitt:

 

~~~~~~~~~~

 

Thomas Sjurson, f. i Årdal 14.5.1851,

Thomas Sjurson Lægreid flytte hausten 1866 som smedlærling til Bergen og reiste sidan som fyrbøtar og maskinist til sjøs til han hausten 1876 gjekk inn i livgarden i Stockholm og etter kvart busette seg i Karlsborgs garnisonsförsamling i Västergötland, Sverige.  Han forlét hæren i 1879 og flytte i november 1879 til Karlstad i Värmland, Sverige.

 

 

¤¤¤¤¤ (seinare lagnad? – til Amerika??)

 

~~~~~~~~~~

 

Men so er du, Ivar, komen med ein skikkeleg «fulltreffar»

 

* Christen Olson, fødd i Hafslo 23.7.1839.  Dette er ein kar eg har vore på leiting etter i mange år og som er ein del av denne huslyden i Brukarforum: https://forum.arkivverket.no/topic/201814-ein-stor-husmannshuslyd-under-åretun-i-lærdal-kvar-vart-det-no-av-alle-desse-borni/?tab=comments#comment-1703498

 

Som du ser, er eg «heilt blank» på Christen etter at han vart konfirmert i Lærdal i 1854 og i 1859 fekk flytteattest til Bergen.  No har eg freista setja opp eit nytt manuskript for Christen, men eg har vanskar med å tolka alt som står i dette vedlegget, so kanskje nokon kan hjelpa?

 

~~~~~~~~~~ NB: Dette manuskriptutsnittet er erstatta av eit nytt i innlegg #52 på neste side!

 

Ein ny kjempetakk til Ivar og Odd for kjempefine opplysningar!  Eg er imponert!

Endret av Lars E. Øyane
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christian Olsson

Sweden, Household Examination Books
Name Christian Olsson
Event Type Census
Event Date 1871 - 1880
Event Place Valbo, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original) Valbo, Gävleborgs, Sweden
Birth Date 23 Jul 1839
Birthplace Hafsta Norge
Death Date -
Volume AI 20a

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLKZ-7TC1

 

View the original document. 

 

----

Christen Olsen

Sweden, Household Examination Books
Name Christen Olsen
Event Type Census
Event Date 1876 - 1880
Event Place Gävle, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original) Gävle, Gävleborgs, Sweden
Birth Date 23 Jul 1839
Birthplace Hofslo Norge
Death Date -
Volume I 20c

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLK4-HP2L

 

View the original document. 

 

----

 

Feiltolket som Christea.

Christea Olsson

Sweden, Household Examination Books
Name Christea Olsson
Event Type Census
Event Date 1881 - 1885
Event Place Gävle, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original) Gävle, Gävleborgs, Sweden
Birth Date 23 Jul 1839
Birthplace Hofslo Norge
Death Date -
Volume I 21g

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLK4-CY76

 

View the original document.

 

----

Lydia Laurentia Christ. Söderberg

Sweden, Household Examination Books
Name Lydia Laurentia Christ. Söderberg
Event Type Census
Event Date 1881 - 1885
Event Place Gävle, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original) Gävle, Gävleborgs, Sweden
Birth Date 07 Jun 1865
Birthplace Gefle
Death Date -
Volume I 21j
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Margretha Christ. Östberg   U   Enånger
Lydia Laurentia Christ. Söderberg   U   Gefle

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLKH-SFKF

 

View the original document.

 

----

 

Feiltolket som Christina.

 

Christina Olsen

Sweden, Household Examination Books, 1880-1930
Name: Christina Olsen
Event Type: Census
Event Date: 1886 - 1890
Event Place: Gävle, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original): Gävle, Gävleborgs, Sweden
Birth Date: 23 Jul 1839
Birthplace: Hafslo Norge
Death Date: -
Volume: I 22i
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Christina Olsen
 
 
 
Hafslo Norge
Son
Male
 
Gefle
 
 
 
Östmark
 
 
 
Gräsö
 
 
 
Nås
 
 
 
Gräsö
 
 
 
Ockelbo
 
 
 
Söderfors

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLK4-VRBP

 

View the original document.

 

----

 

Han døde i 27 jan 1894.

Kristen Olssén

Sweden, Household Examination Books
Name Kristen Olssén
Event Type Census
Event Date 1891 - 1895
Event Place Gävle, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original) Gävle, Gävleborgs, Sweden
Birth Date 23 Jul 1839
Birthplace Häfslo Norge
Death Date 27 Jan 1894
Volume I 23j
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Kristen Olssén   U   Häfslo Norge
Lydia Lauretta Krist. Söderberg   U   Gefle
Gustaf Helidorus Son M   Gefle

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLK4-NH1H

 

View the original document. 

 

Endret av Ann-Mary Engum
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lydia Laurentin Kristina Soderberg

mentioned in the record of Gustaf Heliodorus Olsen
 
Name: Lydia Laurentin Kristina Soderberg
Sex: Female
Husband: Kristen Olsen
Son: Gustaf Heliodorus Olsen

Other information in the record of Gustaf Heliodorus Olsen

from Sweden Baptisms

Name: Gustaf Heliodorus Olsen
Gender: Male
Birth Date: 21 Nov 1890
Birthplace: Gävle, Gävleborg, Sweden
Father's Name: Kristen Olsen
Mother's Name: Lydia Laurentin Kristina Soderberg

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:F2C5-TXW

----

Lydia Lauretta Krist. Söderberg

Sweden, Household Examination Books
Name Lydia Lauretta Krist. Söderberg
Event Type Census
Event Date 1891 - 1895
Event Place Gävle, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original) Gävle, Gävleborgs, Sweden
Birth Date 07 Jun 1865
Birthplace Gefle
Death Date -
Volume I 23j
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Kristen Olssén   U   Häfslo Norge
Lydia Lauretta Krist. Söderberg   U   Gefle
Gustaf Helidorus   M   Gefle

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLK4-RQG8

View the original document. 

----

Lydia Laurentia Kristina Olsson F. Söderberg

Sweden, Household Examination Books
Name Lydia Laurentia Kristina Olsson F. Söderberg
Event Type Census
Event Date 1896 - 1920
Event Place Gävle, Gävleborg, Sverige
Event Place (Original) Gävle, Gävleborgs, Sweden
Birth Date 07 Jun 1865
Birthplace Gefle
Death Date -
Volume IIaa 5
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Per August Wahlström Spouse U   Rättvik Falu l.
Lydia Laurentia Kristina Olsson F. Söderberg   U   Gefle
Gustaf Helidorus Son M   Gefle

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLKH-QSP1

 

Navnene er overstrøket.

View the original document. 

 

----

Lydia Laurentia Kristina Olsén

Sweden, Household Examination Books
Name Lydia Laurentia Kristina Olsén
Event Type Census
Event Date 1911 - 1915
Event Place Tierp, Uppsala, Sverige
Event Place (Original) Tierp, Uppsala, Sweden
Gender Female
Marital Status Married
Birth Date 07 Jun 1865
Birthplace Gefle
Death Date -
Volume AIIa4c
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Per August Vahlström Spouse U   Rättvik
Lydia Laurentia Kristina Olsén   F   Gefle

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QL5S-68LM

 

Navnene til Per August og Lydia er overstrøket.Gift 28/1-96.

 

Gustav Heliodorus Olsen står litt ovenfor navnene  til Lydia og Per August.

View the original document. 

 

----

Gustav Heliodorus Olsén

Sweden, Household Examination Books
Name Gustav Heliodorus Olsén
Event Type Census
Event Date 1911 - 1915
Event Place Tierp, Uppsala, Sverige
Event Place (Original) Tierp, Uppsala, Sweden
Marital Status Married
Birth Date 21 Nov 1890
Birthplace Gefle
Death Date -
Volume AIIa4c
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Gustav Heliodorus Olsén   U   Gefle
Beda Ulrika Gillgren Wife F   Tierp

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QL59-DDJH

 

View the original document. 

 

----

 

 

Beda Ulrika Gillgren

Sweden Marriages, 1630-1920

marriage:
21 November 1915
Västmanland, Sweden
spouse:
Gustaf Heliodones Olsson

 

----

Gustaf Heliodorus Olsén

Sweden, Household Examination Books
Name Gustaf Heliodorus Olsén
Event Type Census
Event Date 1916 - 1920
Event Place Tierp, Uppsala, Sverige
Event Place (Original) Tierp, Uppsala, Sweden
Marital Status Married
Birth Date 21 Nov 1890
Birthplace Gefle
Death Date -
Volume AIIa5d
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Gustaf Heliodorus Olsén   U   Gefle
Beda Ulrika Gillgren Wife F   Tierp
Heleodora Kristina Matilda Daughter F   Gefle Hel. Tref.

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QL59-D1ZT

 

View the original document.

 

----

 

Får ikke åpnet basen,da jeg ikke er medlem.

 

 

"Beda* Ulrika Olsén (født Gillgren)"

 

Johan* August Gillgren ble født på dag måned 1855, i fødested, til Erik Gillgren og Eva Gillgren (født Holmström).
Erik ble født på 18. januar 1820, i Ullfors.
Eva ble født på 7. august 1825, i Tolfta, Uppsala län, Sverige.
Johan* giftet seg med Mathilda Gillgren (født Vestrin)  dag måned 1883, i en alder av 28.
Mathilda ble født på 21. juni 1859, i Vesterensta.
De hadde 6 barn: Beda* Ulrika Olsén (født Gillgren), Hulda* Helena Gillgren og 4 andre barn.
Johan* levde i adresse.
His arbeidet som yrke og yrke.
Johan* avgikk med døden i 1915, i en alder av 59.

https://www.myheritage.no/names/johan_gillgren#

 

 

 

 

 

Endret av Ann-Mary Engum
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra Sveriges Dödok 1901-2013

 

18650607

Olsen-Wahlström f. Söderberg, Lydia Laurentia Kristina

Ny 63/V

Död 23/8 1922.

Kyrkobokförd i Gävle Heliga Trefaldighet (Gävleborgs län, Gästrikland).

Född 7/6 1865 i Gävle (Gävleborgs län, Gästrikland).

Frånskild kvinna (14/1 1920).
--------------
Motsvarande folkbokföringsförsamling(ar) 1/1 2014:
Gävle Heliga Trefaldighet, Gävle kn (Gävleborgs län, Gästrikland)
Gävle Maria, Gävle kn (Gävleborgs län, Gästrikland)

Födelseförsamling i källan:
Gävle (Gävleborgs län)

Källor:
DB, FS
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk til Ann-Mary og Sven for heilt fantastiske innlegg og oppfølgjing av huslyden til Christen OLSSÉN i Sverige.  Eg hadde nesten ei kjensle av å forfølgja ein skikkeleg «rallar» på veg gjennom dei svenske skogar når eg las igjennom dei ulike forhörslistene og dei andre dokumenti.  Eg har fakisk sjølv vore i Gävle for mange år sidan, so eg følte litt med denne karen...

 

Uansett, eg har freista setja opp eit oppdatert manuskript, men er svært usikker på korleis me skal handsama perioden FØR 1890.  Det ser jo ut til at Christen ogso hadde ein son Edvard Christian med finske Brita Maja Ericsdotter Storm, men kva som skjedde med ho, er vel ikkje so godt å seia...?  Kanskje kyrkjebøkene for Valbo «gøymer» spennande detaljar?

 

Elles var nok Christen aldri gift med Georgina Elisabeth Smith i Karlstad, med mindre det var ho han vart skild frå i Karlstad i 1889?

 

Følgjande manuskriptutdrag, som erstattar manuskriptet i innlegg #42, har sikkert potensiale for ytterlegare betringar...:

 

~~~~~~~~~~~~~~~ NB: Utsnittet er erstatta av eit nytt i innlegg #52 på neste side!

 

PS: Christen hadde forresten ein bror Anders Olson, fødd i Hafslo 19.6.1837, som flytte med Christen til Bergen i 1859.  Denne Anders forsvinn òg frå landet...  Kan dei ha slege følgje til Sverige??

 

Ein ny kjempetakk for framifrå bistand til komplettering av denne utfordrande biografien!

Endret av Lars E. Øyane
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Arkivverket - Renathe-Johanne Wågenes locked this emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.