Gå til innhold
Arkivverket
Jon Christian Ringdal

Er det mulig å finne ut hvor Ole Iversen Trondstadseter/Sletten kom fra/evt. slekt utifra dette skiftet?

Recommended Posts

Jon Christian Ringdal

Hei godtfolk, 

jeg har prøvd en stund via blant annet bygdebok for Sunnylven og Geiranger å finne ut av dette og lurer derfor på om noen her vet noe mer om min forgjenger Ole Iversen (Trondstadseter) Slettens  slektslinjer lengre bakover?

 

Jeg har funnet en del her og der men kom over denne tolkningen av skiftet etter hans bortgang på den utmerkede nedskrevne profilen hans på geni.com v/ Ivar Reidar Blindheim. https://www.geni.com/people/Ole-Ivarsson-Tronstadseter/6000000030158514535

 

Jeg tror jeg har lokalisert det som er hans bror Ole Iversen Urke i min forgjengers skifte fra 1711: Skifte 20.07.1711, hustru Marit Knudsdotter er nevnt i skiftet, samt deres fem felles barn: Iver Olson, gift (til Storstein) og myndig, Knud Olson (13), Halchield Olson (11), Bodvar Olson (9), og Sedselle Olsdotter (22). Marit fikk oppnevnt vergen Ole Kjellstad, og for barna ble ordinert "faderbroderen Ole Iversen Urche og Eldste broder bemelte Iver Olsen Storsteen".

Skifte: Kildeinformasjon: Møre og Romsdal fylke, Sunnmøre sorenskriveri, Skifteprotokoll 3A 04 , 1711-1715, oppb: Statsarkivet i Trondheim. Merknader: Gammelt register bakerst. Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:sk_read/24547/69/ Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-sk20090123680522.jpg

 

Jeg vet at det er en gård som heter Urke som ligger i Hjørundfjorden og denne broren mest trolig holdt til der, men da jeg ikke har tilgang på verken bygdebøker for Urke eller tidsmaskin så håper jeg at det er noen der ute som kan hjelpe meg med å finne ut mer om denne broren og om det evt. er flere slektninger lengre tilbake.

 

Jon Christian Ringdal

 

 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Inge Nygård

Eg har ikkje Hjørundfjordboka band 3 som omhandlar m.a. Urke-gardane, men i denne bygdeboka skal det vere nemnt ein Ola Ivarson Viddal som først var brukar på Urke ein ti års tid, og som sidan var på Håndlykken (ein nærliggande gard.) På Viddal (i same bandet av Hjørundfjordboka) skal Ola gift med Marit Knudsdtr. Sletta og Ola busett Urke/Håndlykken vere nemnde. I følge Hjørundfjordboka var mao din Ole Iversen frå Viddal, men eg kan ikkje oppgje nokon kjeldar på dette utanom nemnde bygdebok og lenka til Geni under. Det er forøvrig ein Iver på Viddal i 1664: https://media.digitalarkivet.no/ft10041005190096

 

Frå Geni: https://www.geni.com/people/Ivar-Viddal/6000000004010481117

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jon Christian Ringdal

Hei og tusen takk for svar Inge!

 

Dette var interessante opplysninger du kom med her. Jeg har heller ikke tilgang på Hjørundfjordboka bind 3 og skulle gjerne visst mer hva som står der spesielt om slekta på Viddal. Ellers så er det jo et godt indisium for slektskap  at det var en Iver på Viddal i 1664 som du har nevnt over.  I bygdeboka for Sunnylven og Geiranger bind2 https://www.nb.no/nbsok/nb/f431f4f556226b9288864b7e09113da6?index=3#203 står det under bruket Slettene (eller Sletten, Trondstadseter) at "Brukaren var Ole Ivarsson Sletten var gift med Maritte Knudsd, Kjellstad (en av de nærmeste gårdene) og at Sal. Peder Brandals arvinger åtte gården". Dette virker basert på skiftet 1711, men det står også på samme side at gården ble først taksert i 1685. Det hadde derfor vært interesant og sett hvem denne gården var registert på i 1685. Kanksje du Inge eller noen andre kyndige her på digitalarkivet kunne være til hjelp med å finne ut av dette?

 

Jeg har ellers prøvd å finne ut av hvem Ole Iverssons kone Marit Knudsd. var datter av. Du har nevnt at Hjørundfjordboka bind 3 kaller henne Marit Knudsdatter Sletta. Jeg antar at etternavnet Sletta kan være en henvising til Sletten (Tronstadseter) noe som må bety at Ole Ivarsson (som mest trolig kom fra Viddal) giftet seg til Sletten hvor Marit allerede bodde. Jeg skulle derfor gjerne ha visst hvor denne opplysningen var hentet fra om noen har Hjørundfjordboka bind 3 tilgjengelig og kan gjøre et oppslag under gården Viddal. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.