Gå til innhold
Arkivverket
Tore Kristiansen

Holsteinrullene

Recommended Posts

Tore Kristiansen

Er det planer om å digitalisere rullene for mannskapene som ble sendt ned til Holstein på 1758-1762, i nærmeste framtid?

http://arkivportalen.no/side/arkiv/detaljer?arkivId=no-a1450-01000000909410

 

Jeg skal snart en tur innom lesesalen på Riksarkivet, og hvis disse rullene blir digitaliserte snart, prioriterer jeg noe annet i stedet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mette Værnes

Hei Tore

 

Det er i hvert fall to av disse rullene som er transkribert, det er 1. Trondhjemske nasjonale infanteriregiment: Utsendingar til Holsten, utvald mannskap frå alle kompaniar, 1761: https://www.digitalarkivet.no/search/11/100080 (lenke til gamle digitalarkivet: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=mi17001761hol&gardpostnr=6#nedre) og  1. Trondhjemske nasjonale infanteriregiment: Utsendingar til Holsten 1762, Offiserliste frå alle kompaniar: https://www.digitalarkivet.no/search/11/100081 (lenke til gamle Digitalarkivet: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=mi17001762hol&gardpostnr=6#nedre)

 

Hei fra Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tore Kristiansen

Ja, Mette, det var fint gjort å transkribere disse.

Men det var pga. transkriberinga di som gjorde at jeg bør se på originalene...  En av sersjantene der, Lützow, står hos Ovenstad som sersjant i et annet regiment fra 1761, Nordenfjelske gevorbne infanteriregiment. Og da kunne det ikke stemme at han ble med Trondhjemske infanteriregiment til Holstein i 1762.

Fant i natt i rullene fra 1765 at han var korporal i Stjørdalske kompani, ble sersjant der i 1763 og først overført til Nordenfj. inf.reg. i 1765.

 

Kanskje Ovenstad har tatt feil eller blandet to personer? Men det hadde vært kjekt og sett originalen for å se om det står tilleggsopplysninger om denne sersjant Lützow i Holsteinrullene fra 1. Trondhjemske infanteriregiment.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.