Gå til innhold
Arkivverket

Petra Laura Rosmodal fra Børsa


Bernt Wulvik
 Del

Recommended Posts

Petra Laura, datter av Ola Jensen Eli og Ingeborg Johannesdatter Rosmodal, ble født 26.9.1882  https://media.digitalarkivet.no/view/4380/19

og konfirmert https://media.digitalarkivet.no/view/6508/211. Jeg finner Petra Laura igjen i FT 1910 i Børsa under Rosmodal som ugift budeie sammen med sin mor som er enke og hennes datterdatter Jenny Oline Johansdatter (født 1902). Jenny Oline er datter til Petras søster Ingeborg Anna https://media.digitalarkivet.no/view/6508/390 . Her slutter historien om henne som jeg kan finne i kirkebøker. Imidlertid oppgir Børsaboka bind 2, side 46 (ikke digitalisert), at Petra Laura Olsdt. født 1882 ble gift med Aksel Andersson Sandstad fra Hitra, født 1900. Jeg finner ikke noe giftemål mellom Petra Laura (også kalt Laura Olsdatter Eli) og Aksel Andersson Sandstad. Aksel Andersson kan være denne (FT 1910 for Fillan, Hitra) https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01036808001725

Er det noen som kan bidra med å finne eventuell giftemål og hvor det ble av Petra Laura?

Vennlig hilsen

Bernt Wulvik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange takk, Ann-Mary for dødspunkt og sted. Har gått gjennom kirkebøkene for Ila, Bakklandet og enkelte år for Domkirken i Trondheim uten å finne noen vigsel, men det kan jo tenkes at de giftet seg på et tidspunkt når kirkebøkene er båndlagt, evt Lade eller Lademoen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søk i Nasjonalbibliotekets base ga resultater ser jeg! Synd at man må på et bibliotek for å lese de fleste gamle bøker og aviser.

Mange takk, Grethe!

Bernt Wulvik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.