Gå til innhold
Arkivverket
Anne Marie Bøtun Øyri

Anna Størchersdtr Hov gift Djupevik i Fresvik , skiftemateriale i 1748

Recommended Posts

Anne Marie Bøtun Øyri

 Anna gifte seg i 1730 med enkjemannen Svein Olson Njøs (1666-1741) og busette seg i Djupevik i Fresvik.

Svein var gift to gonger før, , 1692 med Randi Olsdtr Djupevik død 1693 og  i 1694 med Sølvi Sjursdtr Osen truleg frå Feios død 1727.

Han hadde dottera Brita 1693-1693 og Synneva 1694-1768 som gifte seg og blei buande i Djupevik, seinare Skau. Ho hadde 5 born fødde frå 1726 til 1739 der to av dei døydde unge.

Me finn skiftet etter Anna Størchersdtr, i 1748

https://media.digitalarkivet.no/view/24162/209?indexing=

 

Står det noko om når Anna døydde og kor gammal ho var?

Er dottera Synneva nemd i skiftet?

Mange Eiriksøner og døtre er opprekna, kva er grunnen til det?  Ikkje slekt trur eg, så gjeld på garden?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marianne Herfindal Johannessen

Det står ikke noe om alderen hennes eller når hun døde i skiftet. Det var hennes tre søsken som var arvinger etter Anna: 1. bror Erich Størchersen (død) derfor  var hans sønner og døtre (eriksdtr/erikssønner) arvinger, 2. bror Anfind Størchersen (død) derfor hans barn, og 3. søsteren Lucie Størchersdtr (død) s barnebarn.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne Marie Bøtun Øyri

Dette var interessant for det betyr at henvisinga i ætteboka for Leikanger er feil.

Der står det at Anna Styrkårsdtr kom frå Hov i Fresvik og var dotter av Styrkår Anderson 1647-1748 som hadde to born, Anders fødd 1691 og Anna gift i Djupevik. Det siste er altså feil, Anna var dotter til Styrkår på Henjum i Leikanger fødd 1620. I ættesoga er han oppførd med 3 born: Eirik f 1648 gift i Bøtun, Arnfinn f 1651 gift Otterhjell i Fresvik og Anna ugift.

Anna vart då gift Djupevik i 1730, og må vel då vera godt oppi åra sidan syskena var fødde rundt 1650, I tillegg hadde ho ei syster Lucie som er oppførd med barnebarn, men henne veit me heller ikkje noko om.

Er det mogeleg å finna ut meir om når Anna var fødd og om systera Lucie? Dei to brørne har me oversikt over etterkomarane til. Anna døydde vel mest sannsynleg i 1747-48 sidan skiftet er i 1748.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terje Tandsether

Har sett i kirkeboka for 1747 og 1748, men finner ingen Anna begravet i disse årene som kan passe.

 

I skiftet 1748 står det at søstera, som ingen visste navn på, uten det var Lucie, hadde en sønn ved navn Anders Bergesen. Han var død og etterlater barna Lasse og Lucie. Dette må da være Berge Andersen Njøs (1665-1740) gift 1692 med Lucia Andersdatter med barna Anders f. 1695 og Hans f. 1701. Det står Andersdatter på henne både ved forlovelse og vielse i 1692. Lucie Njøs ble begravet i 1702, uten farsnavn og alder.

 

Jeg har noen opplysninger om eldre slekter i Fresvik som ikke er med i bygdeboka for Leikanger. Si fra hvis du er interessert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne Marie Bøtun Øyri

Eg har også gått gjennom kyrkjeboka utan å finna dødsfallet der.  Store sjansar for at du har funne rett Lucie så dvs at Styrkår frå Henjum iallfall hadde 4 born og at dottera Anna som er skriven som ugift i ætteboka gifte seg på sine eldre dagar i 1730 i Fresvik/Djupevik. Takkar!

 

Er veldig interessert viss du har opplysningar som ikkje er med i ætteboka. Me oppdaterte så langt me kunne i den nye ætteboka for Fresvik som kom i 2015 men eg finn stadig nye ting som sjølvsagt burde vore med. Men slik er det no med dette, blir aldri heilt ferdig.

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.