Gå til innhold
Arkivverket
Staal Alfredsen

Forbryteralbumet

Recommended Posts

Staal Alfredsen

Statsarkivet i Oslo har lagt ut bilder som er tatt av fengslede personer fra 1880-1915. Min oldefar Johan Alfred Johannesson Rydberg, født 25.08 1860, ble i januar 1890 fengslet i Botsfengselet for tyveri (se Polititidende 1891, 53,D1). Han satt 1 år. Jeg hadde derfor håpet å finne bilde av han i ovennevnte Forbryteralbum. Jeg finner ham ikke blant bildene fra 1887-1891. Bilder tatt i perioden 1892-93 er ikke utlagt. Finnes ikke disse bildene eller er de ikke lagt ut enda? Kunne vært greit å sjekke om han fantes her.

Polititidende 18901 53 D1.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)
3 timer siden, Staal Alfredsen skrev:

Bilder tatt i perioden 1892-93 er ikke utlagt. Finnes ikke disse bildene eller er de ikke lagt ut enda? Kunne vært greit å sjekke om han fantes her.

 

I kildeinformasjonsfeltet finner du kildereferanse med lenke til Arkivportalen, som inneholder katalogen for arkivet SAO/A-11137 Oslo politikammer, kriminalavdelingen. Du vil der se at det i serien med forbryteralbum er et opphold mellom 1891 og 1894. Det finnes med andre ord ikke noe album for denne perioden; sannsynligvis er det et album som har gått tapt på et eller annet tidspunkt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.