Gå til innhold
Arkivverket

Slektsnamnet Bred i Gloppen


Magne-Kjetil Aske
 Del

Recommended Posts

Eg har sett i Geni at ein far og ein son brukar etternamnet Bred og at desse to må ha levd på 1500 og 1600 talet. Eg har sett igjennom gardsregister for Sogn og Fjordane og finn ikkje namnet eller noko som liknar på dette. Har også prøvd med frisøk på nettet utan resultat. Er dette eit resultat av feilavskriving eller er det eit namn som har eksistert? Viss det har eksistert kva er opphavet til namnet? For ordens skuld kan nemnast at dei to det er snakk om er Jon Olufson og sonen Elling Jonson. Elling skal ha fått dottera Sigrid, som skal vere fødd rundt 1580. 

Endret av Magne-Kjetil Aske
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er 10 treff når ein søker på Bred i "Soga om Gloppen og Breim: Gardar og ætter Vereide sokn": https://www.nb.no/items/048211ab6a1fd5c4cdc270b2dcf46ad0?page=0&searchText=gloppen og breim

Dei fleste treffa finn ein på Eikenes, men og Skjerdal og Austrheim. (Det er og treff under Hope i Hyen i eit anna bind av bygdeboka)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jon Bred er ein person som står ute i historiens halvmørke utan at ein har klart å kaste særleg godt lys over han. Han har eigd ein part av Eikenes på slutten av 1500-talet. Av eit dokument i 1595 framgår det at han har ei dotter som er gift med Pål Austrheim, og at han også har borna Elling og Marte. I 1597 får ein vite at Marte sin mann heitte Jens Mikkelson; begge desse borna hadde bruk i Hope. Eg har ikkje sett dokumenta, berre J.Aaland si tilvising til dei. Kvar JB kom frå, trur eg ikkje nokon veit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.