Gå til innhold
Arkivverket

Informasjon om eiendomsgrenser


LARS-MAGNUS KVAMME
 Del

Recommended Posts

Er helt fersk

Hvor finner jeg lettest dokumenter som beskriver hvor eiendomsgrenser for en landbrukseiendom går ?

Eiendommen har eget gnr/nr men den er ikke oppmålt og det er heller ikke jordskiftesak som kan si noe om hvor grensene går.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først av alt: Vi ber alle brukarar om å ha både for- og etternamn med i visningsnamnet sitt. Bruksanvisning for korleis endre visningsnamn:

https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name

 

Det tinglyste eigedomsmaterialet fram t.o.m. 1950 blir oppbevart av Arkivverket og mesteparten av dette er publisert på nett. Der kan du også få tilgang til manuell grunnbok(oversikt over kva som er tinglyst på den enkelte eigedom) oppdatert til ca. 1990. For dokument etter 1950 og grunnbok oppdatert til dags dato må du ta kontakt med Kartverket. Den vanlegaste staden å finne grenser for ein eigedom er i skylddelinga. Nedanfor følgjer kort forklaring til korleis du finn fram i det tinglyste eigedomsmaterialet som Arkivverket har lagt ut:

 

HVORDAN FINNE DOKUMENTER TINGLYST PÅ DEN ENKELTE EIENDOM

MANUELL/GAMMEL GRUNNBOK (REGISTER)

Dette er et register over hva som er tinglyst på den enkelte eiendom og er oppdatert til ca 1991. Du gjør oppslag i registeret via nedenforstående lenke:

https://media.digitalarkivet.no/self-service/grbb

Øverst på grunnboksbladet ser du om eiendommen har hørt til i en annen kommune tidligere. På høgre side ser du referansen til hvor du skal finne det enkelte dokument.(For eksempel 14-182 betyr i protokoll 14 på side 182).

FINNE DOKUMENTER FØR 1936

Bruk lenka nedenfor og skriv inn kommune og årstall og trykk søk. Da får man opp oversikt over protokoller som kan inneholde det aktuelle dokumentet. Velg protokoll og bla fram til riktig side. Ofte er det ført inn flere dokumenter på hver side i panteboka. Da må man gjerne bruke gårdsnavn eller gårdsnummer for å identifisere dokumentet:

https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

FINNE DOKUMENTER 1936 - 1950

Dokumenter tinglyst 1936 finner du ved hjelp av dagboknummer(står helt til venstre på grunnboksbladet) og tinglysingsdato. Skriv inn kommune og aktuell periode i skjemaet på lenka og trykk på søkeknappen: https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

Du får opp en liste med pantebøker som passer søket ditt. Til høgre i lista finner du en lenke som peker direkte til innholdslista for hver pantebok. Der vil du igjen finne snarvei/lenke til det aktuelle dokumentet, eller lenke til tinglysingsdato (du må da bruke blafunksjonen).

--------------------------------------

Oppe i høgre kant av bildet er der taster for forstørring/forminsking(+ -), bla-taster(< >) etc. Ved å trykke h når du står inne i pantebokbildet vil du få opp hjelpetekst.

Om utskrifter, se https://www.digitalarkivet.no/content/225/skrive-ut-skanna-arkivmateriale

For mer utfyllende veiledning til eiendomsmaterialet: https://digitalarkivet.no/content/3/informasjon-om-eiendom-og-tinglysing

 

PS: Om du får problemer med å finne fram, så ring mens du sitter klar ved PC-en, så kan vi veilede deg over tlf. Tlf: 480 55 666

 

Dokument tinglyst ETTER 1950 må bestilles fra Kartverket, de har også grunnbok oppdatert til dags dato: https://kartverket.no/eiendom/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.