Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
LARS-MAGNUS KVAMME

Informasjon om eiendomsgrenser

Recommended Posts

LARS-MAGNUS KVAMME

Er helt fersk

Hvor finner jeg lettest dokumenter som beskriver hvor eiendomsgrenser for en landbrukseiendom går ?

Eiendommen har eget gnr/nr men den er ikke oppmålt og det er heller ikke jordskiftesak som kan si noe om hvor grensene går.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Først av alt: Vi ber alle brukarar om å ha både for- og etternamn med i visningsnamnet sitt. Bruksanvisning for korleis endre visningsnamn:

https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name

 

Det tinglyste eigedomsmaterialet fram t.o.m. 1950 blir oppbevart av Arkivverket og mesteparten av dette er publisert på nett. Der kan du også få tilgang til manuell grunnbok(oversikt over kva som er tinglyst på den enkelte eigedom) oppdatert til ca. 1990. For dokument etter 1950 og grunnbok oppdatert til dags dato må du ta kontakt med Kartverket. Den vanlegaste staden å finne grenser for ein eigedom er i skylddelinga. Nedanfor følgjer kort forklaring til korleis du finn fram i det tinglyste eigedomsmaterialet som Arkivverket har lagt ut:

 

HVORDAN FINNE DOKUMENTER TINGLYST PÅ DEN ENKELTE EIENDOM

MANUELL/GAMMEL GRUNNBOK (REGISTER)

Dette er et register over hva som er tinglyst på den enkelte eiendom og er oppdatert til ca 1991. Du gjør oppslag i registeret via nedenforstående lenke:

https://media.digitalarkivet.no/self-service/grbb

Øverst på grunnboksbladet ser du om eiendommen har hørt til i en annen kommune tidligere. På høgre side ser du referansen til hvor du skal finne det enkelte dokument.(For eksempel 14-182 betyr i protokoll 14 på side 182).

FINNE DOKUMENTER FØR 1936

Bruk lenka nedenfor og skriv inn kommune og årstall og trykk søk. Da får man opp oversikt over protokoller som kan inneholde det aktuelle dokumentet. Velg protokoll og bla fram til riktig side. Ofte er det ført inn flere dokumenter på hver side i panteboka. Da må man gjerne bruke gårdsnavn eller gårdsnummer for å identifisere dokumentet:

https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

FINNE DOKUMENTER 1936 - 1950

Dokumenter tinglyst 1936 finner du ved hjelp av dagboknummer(står helt til venstre på grunnboksbladet) og tinglysingsdato. Skriv inn kommune og aktuell periode i skjemaet på lenka og trykk på søkeknappen: https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

Du får opp en liste med pantebøker som passer søket ditt. Til høgre i lista finner du en lenke som peker direkte til innholdslista for hver pantebok. Der vil du igjen finne snarvei/lenke til det aktuelle dokumentet, eller lenke til tinglysingsdato (du må da bruke blafunksjonen).

--------------------------------------

Oppe i høgre kant av bildet er der taster for forstørring/forminsking(+ -), bla-taster(< >) etc. Ved å trykke h når du står inne i pantebokbildet vil du få opp hjelpetekst.

Om utskrifter, se https://www.digitalarkivet.no/content/225/skrive-ut-skanna-arkivmateriale

For mer utfyllende veiledning til eiendomsmaterialet: https://digitalarkivet.no/content/3/informasjon-om-eiendom-og-tinglysing

 

PS: Om du får problemer med å finne fram, så ring mens du sitter klar ved PC-en, så kan vi veilede deg over tlf. Tlf: 480 55 666

 

Dokument tinglyst ETTER 1950 må bestilles fra Kartverket, de har også grunnbok oppdatert til dags dato: https://kartverket.no/eiendom/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.