Gå til innhold
Arkivverket

Tyding av kommentar i fødselsprotokoll


Wenche Sydvold
 Del

Recommended Posts

Min grandonkel Franke Emanuel Johannesen f. 3.5.1900 fra Sarpsborg og han giftet seg med Dagmar Helene Hansen f. 13.1.1903 fra Skjeberg. Franke er bror til min mormor Martha Anette Johannesen f. 11.4.1894 fra Sarpsborg.

Familien Johannesen meldte seg ut av statskirken i 1894 og det kan se ut som Franke og Dagmar tilhører Frikirken. Det gjør at det har vært vanskelig å finne opplysninger om denne familiegrenen.

Jeg har gått systematisk igjennom fødselsprotokollen i kirkebøkene for Sarpsborg og der fant jeg at Dagmar og Franke fikk et dødfødt barn i 28.9.1924. Videre finner jeg dem på nytt 10.5.1926.

Oppføringen i 1926 har ingen nummerering foran og det kan se ut som om det i kommentarfeltet står se nr. 26. Navnet på barnet som er oppført er Mary Syverstad og det etternavnet er ikke noe jeg kan dra kjensel på. Hvordan skal jeg tolke dette? Er det deres barn? Er det en feilføring?

Disse finnes oppført i et tre på Geni og der kan jeg se at de fikk ett barn - privat Johannesen uten noen videre opplysninger.  Jeg har ikke fått noen respons på mailhenvendelse til den som har ført opp disse opplysningene.

 

Med vennlig hilsen Wenche Sydvold

Dagmar Johannesen fødsel 1926.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.