Gå til innhold
Arkivverket
Aud Sandbu

Lakune i kirkebøker for Dovre

Recommended Posts

Aud Sandbu

Jeg leter etter et dødsfall i Dovre, som antagelig skjedde på begynnelsen av 1930-tallet.  Når jeg så går inn på de skannede kirkebøkene for dette området, ser jeg at ministerialbøkene slutter i 1901 - og det er greit nok -  mens klokkerbøkene dekker årene helt frem til 1969.  Når jeg så går inn i klokkerboka for perioden 1926 - 1949, oppdager jeg at det er en lakune fra 1931 til 1945 i lista over gravlagte.  Når det gjelder døpte, konfirmerte og viede så er alle årene skannet.  Jeg forventet å finne gravlagte frem til 1937 tilgjengelig, så hvorfor mangler gravlagte for årene 1931 - 1945? 

 

https://media.digitalarkivet.no/kb/contents/1556?clerical_parishes[0]=0517Q&start_year=&end_year=&text=

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Ja, det ville eg og ha forventa. Men det ser ikkje ut til å mangle sider i boka, så det er mulig at klokkaren har ført dødsfalla i ein annan protokoll som enno ikkje er avlevert. Det vil seie at dette materialet enno er hos det lokale kyrkjekontoret.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aud Sandbu

Takk for svar!  Da skal eg ta kontakt med det respektive kyrkjekontoret og spørja om dei faktisk har liggjande kyrkjebøker som dekkjer gravlagte i denne perioda.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.