Gå til innhold
Arkivverket
Kjell Halvorsen

FT 1870 Kongsberg

Recommended Posts

Kjell Halvorsen

Jeg har hatt behov for å lete etter en person i FT 1870 Kongsberg og har derfor scannet denne på RA lesesal. I stedet for å registrere folkemengden i byen inn i et enkelt Excel regneark kun til mitt private formål, vurderer jeg en registrering vha Histform - forhåpentlig vis til framtidig nytte også for fellesskapet.

 

Tellingslistene for byen er organisert noe ulikt - se det vedlagte eksempel - i forhold til det som beskrives som standard, ref Registreringssentral for historiske data

http://www.rhd.uit.no/histform/f1870.html#By  hvor det bl a oppgis at

"Hver liste består av ett ark. Forsiden inneholder adresse- og identifikasjonsopplysninger om det aktuelle huset/bygården, mens baksiden inneholder en fortegnelse over husets hjemmehørende og tilstedeværende personer. Noen ganger består listen av et sammenbrettet ark, der side 3 og 4 er en fortsettelse av personfortegnelsen på side 2. Hver av disse sidene er som oftest linjert, med plass til mellom 24 og 43 personer (varierende fra by til by). Ekstra ark ble benyttet om nødvendig (institusjoner osv)."

 

En sjekk av originalene til de digitaliserte FT 1870 for Mjøsbyene Gjøvik og Lillehammer i tillegg til Kongsvinger, viser at disse er organisert iht beskrivelsen gitt av RHD ovenfor. Kan tellingslistene for Kongsberg, i den formen de ble presentert for meg ved et besøk på Riksarkivet - innbundet 5 stk hefter - utgjøre en tilnærmet samlet oversikt for de enkeltstående husnr-listene ?

 

Jeg ber om råd på veien videre - finnes det feks en Histform mal som kan benyttes i dette tilfellet ?

 

Vennlig hilsen Kjell Halvorsen

kongsberg 1870.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.