Gå til innhold
Arkivverket

Tinglyst, men manglande (?) kontrakt frå Vefsn 1934


Knut Skorpen
 Del

Recommended Posts

På gnr. 113/2 i Vefsn vart det 7.8.1934 tinglyst ein forpaktningskontrakt som eg gjerne skulle sett. Kontrakten vart sletta 19.9.1947, med kommentar "Tida utløpet". (Øvst t.h. her: https://www.digitalarkivet.no/tl20080130610857 )

 

Kontrakten har arkivreferanse  Pantebog nr. 44 / s. 296 /  63, men det er bok nr, 41 som dekker det aktuelle tidsrommet, og her er dokumenta sortert etter tingslysningsdato. Likevel finn eg ikkje dokumentet. Ut frå tidlegare svar på tilsvarande spørsmål går eg ut frå at sletta dokument frå denne perioden er kassert. Men med eit lite håp om at slik kassering var unntaket og ikkje regelen, spør eg om det likevel kan vere mogleg å finne denne kontrakten i Statsarkivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har heller ikke funne det unntatt referanse i pantebok 34 under Søndre Helgeland, som viser at det ER dokument 63 under tinglysingsdato 07.08.1934. Her blir det vist til pantebok 44 pag. 299 https://www.digitalarkivet.no/tl20080103631282 .

Det kan vere at pantebøkene(med sletta dokument) enten er kassert eller ikkje er blitt digitalisert. Du kan spørje Statsarkivet i Trondheim om dei har noko meir om dokumentet via skjema:

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.