Gå til innhold
Arkivverket
Knut Skorpen

Tinglyst, men manglande (?) kontrakt frå Vefsn 1934

Recommended Posts

Knut Skorpen

På gnr. 113/2 i Vefsn vart det 7.8.1934 tinglyst ein forpaktningskontrakt som eg gjerne skulle sett. Kontrakten vart sletta 19.9.1947, med kommentar "Tida utløpet". (Øvst t.h. her: https://www.digitalarkivet.no/tl20080130610857 )

 

Kontrakten har arkivreferanse  Pantebog nr. 44 / s. 296 /  63, men det er bok nr, 41 som dekker det aktuelle tidsrommet, og her er dokumenta sortert etter tingslysningsdato. Likevel finn eg ikkje dokumentet. Ut frå tidlegare svar på tilsvarande spørsmål går eg ut frå at sletta dokument frå denne perioden er kassert. Men med eit lite håp om at slik kassering var unntaket og ikkje regelen, spør eg om det likevel kan vere mogleg å finne denne kontrakten i Statsarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Eg har heller ikke funne det unntatt referanse i pantebok 34 under Søndre Helgeland, som viser at det ER dokument 63 under tinglysingsdato 07.08.1934. Her blir det vist til pantebok 44 pag. 299 https://www.digitalarkivet.no/tl20080103631282 .

Det kan vere at pantebøkene(med sletta dokument) enten er kassert eller ikkje er blitt digitalisert. Du kan spørje Statsarkivet i Trondheim om dei har noko meir om dokumentet via skjema:

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.