Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Erik Hov

Nils ,Kirsti og Hans Olsbarn Brevad i Kvikne??

Recommended Posts

Erik Hov

Hei.

 

Lurer litt på jeg ,om noen vet mer om slekta til disse søsknene?

Nils Olsen Brevad død 1741 i Kvikne ,Østerdalen

Kirsti Olsdatter Brevad gift med Rasmus Hansen Hals i Kvikne

Hans Olsen Brevad ca 1681-1741 på Botnan i Kvikne

Litt usikker på Hans var fra Brevad....jeg stammer fra begge de to siste der.

Skulle gjerne visst litt mer om hvem som egentlig var foreldre eller forfedre til disse eller om det var flere søsken etc?.

Jeg har notert meg at faren kan ha hett Ole Hansen Brattbost ,farfaren Hans Iversen Brattbost f ca 1626 og farfarfaren Iver Helgesen Brattbost.....men stemmer det?

Er jo vanskelig å være sikker på veldig mye på 1600 tallet eller før ,så håper noen har litt greie på dette?!!.

mvh Erik

Share this post


Link to post
Share on other sites
Randi Elisabeth Haugros

Gammel tråd fra 2003, Anne Olsdatter Brevad:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Odd Roar Aalborg

Det som nevnes om mulig opphav på Brattbost kommer nok opprinnelig fra meg, og det virker svært sannsynlig, uten at det er konkret dokumentert. Henter denne biten fra et avsnitt jeg skrev i mitt innlegg 471 her 09.12.2008: https://forum.arkivverket.no/topic/121040-35514-slekten-hals-i-kvikne/?page=19 .  Om Brevad i Kvikne:

 

Jeg har en mistanke om at Ole, som bosetter seg der like før 1700 når Grøntvedt begynner å bli erstattet med bergplasser, kan være identisk med Ole Hanssen Brattbost på Grøntvedt, som oppgis med brødrene Iver og Per. Ole Brevad har sønnen Nils og nok også Hans (Botnan, mitt opphav), samt Kirsti, som er gift med Rasmus Hanssen Hals Storeng. Leiv Skjerves nettside nevner en mulig søster til, også en Kirsti, som er g.m. Ole Johansen Francke Flatmo (f. 1688) på Frankstøa i Kvikne.   (Hans Olsen her er min 5-tipp.)

 

Disse søsknenes mor er Ingeborg Iversdatter Bagge, som er datter av smelter Iver Knutsen Bagge og sønnedatter av smelter Knut Iversen Bagge og Ingeborg Knutsdatter. Det er sannsynlig at dette er samme ætt Bagge som pliktsfutslekten i Innset, som også har en Knut.

 

Hans Olsen og broren Nils Olsen er de eneste i Kvikne som benytter Ågot / Agate som navn til døtre. En formor heter vel da gjerne det. Muligens kan dette navnet komme fra Tolga-trakten.

 

En annen mulighet: Ole Hanssen Schrøder nevnes som røstvender ved verket i 1657, men han er vel antagelig for gammel til å være Hans Olsen Botnans far, siden sistnevnte er født i 1681.

 

Edited by Odd Roar Aalborg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Erik Hov

Interessant. Du skriver at Ingeborg Iversdatter Bagge var mor til Nils, Hans og Kirsti Brevad ,vil det si at Ingeborg var gift med denne Ole Hansen Brattbost?

Isåfall har jeg fått ting feil. Jeg har Ingeborg Iversdatter Bagge gift med Hans Olsen Botnan og som datter til Iver Knutsen Bagge og Anne.NN så hva er egentlig riktig her?

 

Og hvem er egentlig Ole Hansen Brattbost sine aner? var hans far Hans Iversen Brattbost født ca 1626? og var Hans igjen sønnen til Iver Helgesen Brattbost på begynnelsen av 1600 tallet?

 

Var jo en Hans Iversen Brattbost født rundt 1689 også sønn til en Iver Hansen f ca 1638.....men det er vel en annen Brattbost-familie antagelig.

 

mvh Erik

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Odd Roar Aalborg

Beklager - her gikk det en tanke for fort. Litt lenge siden jeg har holdt på med dette:

 

Det er riktig at Hans Olsen er gift med Ingeborg Iversdatter Bagge. Min linje fra disse går via sønnen Ole Hanssen Botnan, som er gift med Kirsti Eriksdatter (Oppstugu) Sundset fra Rennebu. Ingeborg er da ikke mor til Nils og Kirsti, men det kan tenkes å være en Ågot / Agate, siden familien bruker det navnet til døtre. Jeg mener altså at det er sannsynlig at disses far Ole Hanssen er identisk med Ole Hanssen Brattbost, som fra 1685 bruker Grøntvedt sammen med faren Hans Iversen Brattbost og broren Per Hanssen Brattbost. Er dette riktig, så er Ole Hanssen i ganske nær slekt med de tidligere brukerne av Brevad. Gården Grøntvedt må fraflyttes av Brattbost'ene fordi den skal legges ut til boplasser for verksansatte. (Faren er altså den Hans Iversen Brattbost som er født i 1626, og som nok er sønn av Iver Helgesen Brattbost.)

 

Ellers så visse jeg ikke at Iver Bagges kone er en Anne, så takk for den opplysningen hvis den er rett. Det er vel kanskje noen som har funnet henne nevnt eller annet sted.

 

Edited by Odd Roar Aalborg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Erik Hov

Da kan jeg jo beholde det jeg hadde fra før da inntil videre ang Iver Helgesen-Hans Iversen og Ole Hansen og Ole`s barn Hans ,Nils og Kirsti!.

Når det gjelder Iver Bagge`s kone "Anne" vet jeg ikke hvor jeg har det fra ,så det må tas med en klype salt eller to ,hvertfall hadde Hans Botnan døtre ved navn Kari og Anne.

Kunne vel hende det går an å finne noe i noe skifter eller noe?....

Erik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.