Gå til innhold
Arkivverket

Jordebok 1734 for Helgeland fogderi feilregistrering


Baard Vidar Pettersen
 Del

Recommended Posts

Hei,

Dersom man søker i Jordebok 1734 for Helgeland fogderi, inkludert leilendingsskatt https://www.digitalarkivet.no/source/100548 (i hvert fall for Vefsn) får man eksakt samme resultat som om man søker i samme jordebok for 1744 (https://www.digitalarkivet.no/source/100549). Om jeg sammeligner med orginalene fra Riksarkivet, stemmer det så langt jeg har sjekket for 1744, men ikke for 1734. Jeg har kun kopi av Vefsn fra Fogderegnskapet, så jeg har ingen mulighet til å sjekke om dette gjelder hele Helgeland, eller kun Vefsn fogderi. Dere kan sikkert sammenligne databasene for å sjekke om de er like også for resten av Helgeland.

 

Jordeboken fra 1734 bør derfor korrigeres og fjernes som kilde inntil det er gjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det har nok skjedd en feil ved konverteringen fra grunnlagsfilen, slik at data for 1744 har blitt brukt ved konstruksjon av 1734-filen. Vi vil ta en ny-konvertering fra grunnlagsfilen og konstruere en ny fil for 1734. Denne vil bli publisert etterhvert. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.