Gå til innhold
Arkivverket
Eivor Hofstad

innsyn i korrespondanse ved Kysthospitalet i Vadsø pluss tips til søk

Recommended Posts

Eivor Hofstad

Hei

Fant denne pdf-en (vedlegg) på nettet om kysthospitalet i Vadsø. Der står det at det skal finnes korrespondanse, arkivert på år, hos Statsarkivet i Tromsø. Er det mulig å få innsyn i denne korrespondansen? I utgangspunktet fra 1929-1931.

 

 

Jeg er ute etter å finne opplysninger rundt en angivelig rettsak som skal ha vært ca 1930 mot Kysthospitalet/ansatte ved kysthospitalet, men har ikke klart å finne noe som tyder på at det var noen sak. Ifølge min informant skal det ha endt med at noen av diakonissene ikke fikk jobbe der mer.

 

Har dere noen forslag til hvor jeg kan begynne å leite? (har sett gjennom mikrofilmer fra Finnmarken  for disse årene uten å finne noe).

 

Vennlig hilsen

 

Eivor Hofstad

Journalist

Sykepleien

www.sykepleien.no

 

Tlf (+47) 917 53 903

vadsokysthospital.pdf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Truleg er denne korrespondansen open for innsyn, men det kan først stadfestast av Statsarkivet i Tromsø når dei har sett på materialet.

For å finne ei rettsak frå ca 1930 kan ein forsøke å leite i sakslister frå heradsretten. Dessutan vil domsprotokollane i mange tilfelle innehalde register.

Du kan ta kontakt med statsarkivet i Tromsø via skjema i lenka under. Dei har lokalkunnskapen, kan gjere oppslag i arkivet og vil rettleie deg vidare:

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.