Gå til innhold
Arkivverket

slekt fra Vefsn til Moskenes


Kjetil Arntzen
 Del

Recommended Posts

Rostad  i Moskenes kjøpes i 1832 fra Ola Johannesson på Grøa i Vefsn (se side 392 i gardshistorie for Vefsn 8a). Kjøper er Anders Arntzen som selv er dattersønn  til Daniel Tomasen (bror av skipper Elias Tomasen med eiendom på Festhælen). Ola og Anders er tremenninger.

I 1789 er det en Ole Johnsen som kjøper Rostad i 1798. Er det samme person?  Ole Johannesson er i Grøva gift i 1812 med Marit Andersdatter og datter igjen av Hans Erlandsøn og Marit Andersdatter (tante til Anders Arntzen). Denne Ole Johnsen er i telling i 1801 gift med Malene Andersdatter i hennes andre ekteskap. Hun er 53 år og han 25 år)

Er begge Jon samme person?

Elias eier mye i området og kjøpes eiendommen fra for eksempel nevnte Elias Tomasen? Han er gift med Karen Andersdatter fra stor familien på Nepelberg?

 

Tilleggsspørsmål

På folketelling 1801 finnes på Festhælen i Moskenes Lars Michaelsen og Karen Eliasdatter. Hvem er de? Er hun av Elias Tomasenfamilien? Hun er 50 år og gift andre gang mens Lars er 24 år og første gang gift.

Endret av Kjetil Arntzen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for innspill. Da er hennes far er Elias Larsen som igjen er sønn av Lars Jonsen på Kvalfors og Kirsten Eliasdatter fra Nordnes og tidligere Sundslekt.Familien eide en del rettigheter og eiendom i Moskenes. Jeg er da litt nærmere men finner ikke eiendomsoversikt og arv vedr Festhælen og hvorfor de dro nord fra etabler tilværelse i Vefsn

Endret av Kjetil Arntzen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.