Gå til innhold
Arkivverket

Masigruppa - Samisk Kunstnergruppe


Susanne Hætta
 Del

Recommended Posts

Jeg søker informasjon om Masigruppa, også kalt Samisk Kunstnergruppe og Sámi Dáiddojoavku. De var virksomme i den samiske bygda Máze (Masi på norsk) i Kautokeino kommune i Finnmark mellom 1978 og 1983. Flere av medlemmene var også aktive i altakampen; protestene mot utbyggingen av Alta-Kautokeino-vassdraget. Medlemmene het: Synnøve Persen, Rannveig Persen, Berit Marit Hætta, Britta Marakatt (nå Marakatt-Labba), Hans Ragnar Mathisen (Elle-Hánsa eller Keviselie), Aage Gaup, Josef Halse og Trygve Lund Guttormsen (den eneste som ikke lever lengre av disse). En deltok i sultestreiken foran Stortinget i 1979 og flere lenket seg fast i Stilla og ble bøtelagt, antakelig flere ganger. Jeg søker all informasjon, fordi jeg skriver bok om gruppas historie. 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ei mogelegheit vil jo vere å leite i Nasjonalbiblioteket sin database over digitaliserte bøker og aviser på nb.no. Når det gjeld avisene er nokre få fritt tilgjengelege, men mange er tilgjengelege frå folkebibliotek som har ingått avtale med nb.no om digitale aviser. Alt digitalisert materiale er tilgjengeleg hos Nasjonalbiblioteket i Oslo. Eg meiner å hugse at det også skal vere mogeleg å søkje om brukarnamn og passord dersom ein driv med forsking og på den måten få tilgang til det som elles er sperra på grunn av opphavsrettslege tilhøve. Sidan du skal skrive bok kan kanskje det siste vere ei mogelegheit.

Endret av Torbjørn Igelkjøn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.