Gå til innhold
Arkivverket

Jon Nilsson Jomfruland, aner og etterkommere


Per Eivind Pedersen
 Del

Recommended Posts

  • 2 måneder senere...

Jeg vil gjerne ta opp tråden om hvem som kan ha vært Gunnhild Eilifsdatter Auglands mor. Tidligere har det vært skrevet at Hun og Osmund Taraldsen Augland hadde to barn, Tarald og Bernt, trolig født i tidsrommet 1610-1613.

Jeg så nå at Gunnhild i et tidligere ekteskap med Vrål Sveinsson også der hadde to barn. Spørsmålet er da om hennes alder kan tidfestes til tiden da hennes far, Eilif Arnoldsson, fremdeles bodde på Udjus?

 

Mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såvidt jeg forstår var denne Gunhild ikke en Ellefsdtr, men derimot datter av Gullaug Olsen på Hamre og Åse Torjusdatter Eeg, Oddernes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Per Eivind Pedersen skrev:

 

Jeg vil gjerne ta opp tråden om hvem som kan ha vært Gunnhild Eilifsdatter Auglands mor. Tidligere har det vært skrevet at Hun og Osmund Taraldsen Augland hadde to barn, Tarald og Bernt, trolig født i tidsrommet 1610-1613.
 

Jeg så nå at Gunnhild i et tidligere ekteskap med Vrål Sveinsson også der hadde to barn. Spørsmålet er da om hennes alder kan tidfestes til tiden da hennes far, Eilif Arnoldsson, fremdeles bodde på Udjus ?

...

.

Stemmer det at Eilev/Eilif bodde på Udjus i tidsrommet 1578-1583 ?

Hvilket nr. i rekken av Gunhild's ekteskap var ekteskapet med Vrål Sveinsson, hva het barna, og ca. når var disse født ?

Gunhild [Eilifsdatter] skal (før Osmund [Taraldsen Augland]) ha vært gift med en Gunder og med ham fått sønnen Syvert (død 1619 i Søgne).

 

Korreksjon:

Som det framgår av innlegg #30 nedenfor, så var det Gunhild Eilifsdatter's svigermor Gunhild Gullaugsdatter Hamre (død 1624)
som tidligere hadde vært g.m. Vrål Sveinsson, med hvem hun hadde to barn som levde i 1624.

.

 

Endret av Per Nermo
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utdrag av div kilder:

 

Gunnhild var datter av lensmannen Eilif Arnoldsson og søster til Christen Eilifsen (Hjort) Odde.

 

Sitat side 346 fra Oddernes bygdebok:

boet [arv etter Gunnhilds far Eilif Arnoldsson Udjus] eide dessuten "udi Aggere (Ågre) liggende i Landvig sogn i Nedenes len, en hud som Osmund Taraldsen, den eldste broder, lagde til vederlag fordi Augland i Torridal med sine underliggende lunder, og fjerdeparten i Aurebekk, er bedre enn hans lodd kunne tåle".

 

Det står i Johan Tveites Slekter i Tveit II s. 117:

"ved skiftet på Augland  i 1624 (etter Tarald Osmundsson Augland), var Christen Eilifsen Hjort, som da budde på Ve, til stede, sannsynligvis for å ivareta sin søsters interesser".

Eilif Arnaldssons ætt og etterslekt av Per Reidar Bjørnerud Christiansen AHÅ 70 side 66:

 

Et skifte datert 7. oktober 1624 bringer oss mer kunnskap om eierforholdene til Ågre. Skiftet sto da på Augland i Torridalen, Oddernes sogn, etter Tarald Osmundsson Augland og Gunnhild Gullaugsdatter. Jordegodset ble fordelt mellom ekteparets åtte barn, samt Gunnhilds to barn fra hennes tidligere ekteskap med Vrål Sveinsson.
Den eldste av Taralds og Gunnhilds sønner - Osmund Taraldsson Augland - hadde tidligere gitt boet 1 hud i Ågre i Landvik, som var odelsgodset til hans salige kvinne Gunnhild Eilifsdatter, i vederlag for at hans part i Augland og Aurebekk var større enn de andre søknenes arveparter.

 

Noe ekteskap med "Gunder" vet jeg ikke noe om, men tror ikke at det dreier seg om samme kvinne. Eilif bodde på Udjus, trolig i dette tidsrommet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Jarl B. Haagensen og Per Nermo. Dere har begge helt rett. Skjønner ikke helt hvordan jeg klarte å få til dette. Hadde jo selv notert Vrål Sveinsson som en tidligere ektemann til Gunhild Gullaugsdtr. 

takk for korreksjonen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.