Jump to content
Arkivverket

Transkripsjon av kilder fra Vefsn 1600-tallet


Baard Vidar Pettersen

Recommended Posts

Baard Vidar Pettersen

Som egentrening i tyding av gotisk og som bakgrunnsmateriale i en sak jeg jobber med i Vefsn, bestemte jeg meg for å skrive av de sidene som gjaldt Vefsn i Sogneprestenes manntall 1664-1666, nr. 35 og Fogdenes og sorenskrivernes manntall 1664-1666, nr. 20. I tillegg har jeg begynt på Lensregnskapene for Nordlandenes len, også disse for sidene som gjelder Vefsn. Jeg har et mål om å gjøre unna fram til ca 1650, foreløpig har jeg skrevet av de 5 første regnskapene (1610-1615).

 

Jeg tenkte jeg skulle legge ut disse her i tråden, i tilfelle andre kan ha glede av dem. OBS! OBS! Dette er ikke en fullstendig transkripsjon. Skattelistene er for det meste begrenset til navn og gård, og ment som et lettere tilgjengelig oppslagsverk enn orginalene for egen bruk. Det er link til orginalkilden i dokumentene, som må sjekkes. Det er garantert skrivefeil og transkriberingsfeil, og jeg tar gjerne tilbakemelding om noen finner viktige feil. Småfeil vil det være.

 

Manntallene kommer i denne posten. De dekker 146 gårder i datidens Vefsn Fjerding og henholdsvis 577 menn for Fogdemanntallet og 895 for Sogneprestens manntall. 

Sogneprestenes manntall Vefsn 1665-66.xlsx

Fogdenes og sorenskrivernes manntall Vefsn 1665.xlsx

Link to post
Share on other sites
Baard Vidar Pettersen

Jeg støtte på et uventet problem. Det er en totalstørrelse på vedlegg per tråd, og den er nå nådd. Dersom noen finner dette nyttig og enten vil ha lensregnkapene som pdf eller ønsker de videre lensregnskapene når de blir ferdige, er det bare å sende meg en pm med epost, så deler jeg gladelig. 

 

Og er det noen som kjeder seg og vil hjelpe meg med oppgaven eller allerede har gjort dette arbeidet før, er det bare å si ifra ;)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.