Gå til innhold
Arkivverket

Innflytta til Modum mellom 1920 til 1930 finne dette ?


Roar Gulbrandsen
 Del

Recommended Posts

Jeg søker etter innflytta til modum mellom 1920 til 1930 Heggen kirke, finner ikke dette i kirkeboka på nett, finnes det på statarkivet i Kongsberg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Innflytte på 1920-talet kan finnast i kyrkjebøkene. Men fordi prestane ikkje lengre hadde ansvar for flytteattestar etter 1900 er det svært varierande kva som fins av flyttelister i kyrkjebøkene etter den tid. Ansvaret for å føre flytteprotokollar etter 1900 låg på lensmann, politimester eller folkeregister. Alt dette er statlege arkiv som avleverer til Arkivverket.

Ministerialbøkene (kyrkjebøkene til presten) som Statsarkivet i Kongsberg har fått avlevert sluttar på tidleg 1920-tal. Så det er muleg at flyttelistene held fram i dei neste protokollane som framleis ikkje er avleverte, men slett ikkje sikkert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Finnes det da enten fra lensmann på Modum eller fra folkeregister noe på innflytta Modum i perioden 1920-30 på statarkivet i Kongsberg eller ett annet sted som er tilgjengelig  for gjennomgang for meg ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke se ut fra arkivkatalogen at der er flytteprotokoller i arkivmaterialet som lensmannen på Modum har avlevert. ( https://www.arkivportalen.no/entity/no-a1450-04000000103009 )

Når det gjelder folkeregister så kan du ikke regne med å få lete i arkivmaterialet selv, men lesesalsvakta kan gjøre oppslag for deg ( https://www.arkivportalen.no/entity/no-a1450-04000000185962 )

For å avtale lesesalsbesøk på Statsarkivet på Kongsberg kan du bruke denne adressen: lesesal.kongsberg@arkivverket.no Da kan du ta opp dette spørsmålet og høre om de har adressebøker eller andre hjelpemidler du kan bruke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.