Gå til innhold
Arkivverket

Etterkommere av: Øllegaard Ingebrigtsdotter Solvorn (Jens Pederson Marheim (1809-18911823-1859).Og


Randi J Rekdal
 Del

Recommended Posts

Hei !

Øllegaard Ingbrigtsdotter og Jens Pederson Marheim (1809-1891 er Foreldre til Andreas Jensson (1845-19??) - frå Hafslo til Øksnes og Bø i Vesterålen-Andreas er  Oldefar til min Mor. Jeg ser at Øllegaard har 25 Barnebarn og da e vel en Mulighet at det er noen etterkommere der . Øllegaard hadde 3 Barn . Vet lite om Faren til Andreas og om han har flere Barn ? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Det finst mange etterkomarar etter både Jens Pederson og Øllegaard Ingebrigtsdotter, kvar på sin kant, men det vil føra langt å forfølgja desse ættene i Brukarforum.

 

Her er kva eg har skrive om Jens Pederson frå Marheim, som endte opp som husmann i Moane under Hillestad på Hafslo:

 

~~~~~~~~~~~~~~

 

Jens Pederson Hillestad, opphavleg frå Grindhaugen under Marheim, men sjå Stampa under Fet, vart døypt 18.6.1809 og gifte seg i Bergen 25.5.1838 med Barbro (Randine) Andersdotter frå Vikøyri i Vik.  Ho var dotter av strandsitjar Anders Arneson på Vikøyri, av usikkert opphav, og kona Kari Aamundsdotter, truleg frå Gotevik, og vart døypt i Vik 24.11.1807.

Jens Pederson Marum flytte til Bergen som soldat og livnærte seg sidan som skomakar.  Parfolket budde ulike stader i Bergen, for det meste i Krosskyrkjesokni, fram til kring 1848.

Kring 1848 flytte Jens Pederson med kona Barbro hit til Hafslo.  Dei budde først hjå mori og stefaren hans på Stampa under Fet, men det gjekk ikkje lange stundi før dei fekk rydda seg ein ny plass i Moane under Hillestad.  Her vart dei buande levetidi ut.  Barbro d. under Hillestad 28.6.1887, medan Jens d. som husmann i Moane 8.9.1891.  Året etter vart området kring husi utskilt som Øvremoen, Hillestad (bnr. 17) og seld ifrå.  Jens og Barbro fekk ni born i lag:

(berre tre av desse borni voks opp og vart gifte, men gjennom desse fekk Jens 22 barneborn! - ei av døtrene til Jens vert teke opp i dag som eige tema:

https://forum.arkivverket.no/topic/237523-ingebrigt-olai-steen-1845-1899-modellsnikkar-i-bergen-med-kone-frå-hafslo-og-seks-born-kvar-vart-det-av-sønene-oluf-johan-og-bernt-august/

 

~~~~~~~~~~~~~~

 

Vonar dette er til litt hjelp!

Endret av Lars E. Øyane
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.