Gå til innhold
Arkivverket

Niels Mikkelsen født i 1755 ved garden nedre Amli , Ringsaker i Hedmark , men hvor i all verden ble han av ?


Bjørn Andreas Johansønn Løkken
 Del

Recommended Posts

Hei ...dette er en skikkelig nøtt . Niels Mikkelsen Amli , hvor i all verden ble han av ?

 

Jeg finner ham hverken død eller viet i Ringsaker i Hedmark . 

 

Niels Mikkelsen var født den 8 mai 1755 ved garden nedre Amli på Brøttum i Ringsaker https://www.digitalarkivet.no/kb20070512940557 

 

Niels hadde søsteren Pernille Mikkelsdatter født ved nedre Amli i 1758 . Pernille sin vielse og død finnes ikke i Ringsaker den heller .  Det verserer en teori om at Pernille Mikkelsdatter Amli ble gift i Heddal i Telemark med klokker og kirkesanger Amund Amundsen Kios fra Ringsaker sønn av Amund Mikkelsen Kios . 

 

Pernille Mikkelsdatter og Amund Amundsen sin vielse i Heddal i Telemark https://www.digitalarkivet.no/kb20061211330056  Trolovelse 3 desember og vielse 29 desember 1790 . Forloveren er Gregor Stenersen Ryen og Sergiant Niels Lönfeldt . 

 

Pernille Mikkelsdatter døde i Heddal i Telemark i 1814 . 

 

En forbindelse til som dukker opp er Amund Amundsen Kios sin bror Nils Amundsen Kios blir gift i 1790 med Marthe Mikkelsdatter Amli . https://www.digitalarkivet.no/kb20070512950269  Marthe Mikkelsdatter er da søster til Pernille Mikkelsdatter Amli og den forsvunnede Niels Mikkelsen Amli . 

 

Hypotetisk sett ....kan Niels Mikkelsen ha slått seg ned i Telemark han også ? 

 

Jeg ønsker ikke innlegg og svar som bombastisk og uten verifisert dokumentasjon sier at Pernille Mikkelsdatter Amli ikke er identisk med den Pernille som giftet seg med klokker Amundsen i Heddal i Telemark , da jeg er tilhenger av open mind  prinsippet . I den forbindelse så skal det nevnes at Pernille Mikkelsdatter var som tidligere nevnt født i 1758 .  I Heddal i tidsrommet 1756 og til 1760 blir det født ei jente som får navnet Pernille , men dette er tvillingene Gunder og Pernille i 1758 født i Heddal i Telemark av foreldrene Jacob Gunbiørnsen og Maren Olsdatter . Denne Pernille er således ei Jacobsdatter og ikke Mikkelsdatter .

 

Vedlegget er et utdrag fra boken - side 45  Ferdaminne frå Sundfjord og Mjøsbygdom   av Martin Raaheim , og omhandler nettopp Pernille Mikkelsdatter og klokker Amund Amundsen Kios . Broren Nils Amundsen ( Kios ) Aaseth og hustru Marthe Mikkelsdatter nevnes også her . 

 

Artikkelen / vedlegget nevner også  den Ole Nilsen som er sønn av Kirsti Oladatter Ulven ( enka etter Amund Mikkelsen på øvre Kios  ) i hennes andre ekteskap med Niels Torbiørnsen Høybye . Denne Ola / Ole Nielsen øvre Kios ble gift med  enken etter Abraham Mikkelsen , Kari Eriksdatter Lille Ambli gifter seg den 6 november 1801 https://www.digitalarkivet.no/kb20070512960116  Caut : Jørgen Michelsen Afseth og Ole Larsen Hulberg . 

 

På forhånd takk for gode svar og spennende innspill . 

 

 

 

 

2019-09-19 – Kopi.png

Endret av Bjørn A Løkken
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.