Jump to content
Arkivverket
Anne Hildrum

Problemer med kilder i kirkebøker.

Recommended Posts

Torbjørn Igelkjøn

Det stemmer. Og dersom ein har ruta med lenkene oppe og blar ei side fram eller tilbake hoppar ruta over til feil fane, slik at ein må klikke på lenkesymbolet på nytt for kvar side. Eg skjønar at dette er irriterande når ein berre er ute etter lenka til kvar enkelt side i kyrkjeboka.

 

Så får ein håpe at dei som jobbar med tekniske spørsmål (f. eks. @Nichlas Severinsen) kan få retta dette.

Edited by Torbjørn Igelkjøn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Renathe-Johanne Wågenes - DA

Det har ikke skjedd noen endringer på dette området i forbindelse med oppdateringen av Digitalarkivet denne uken. Oppdateringen var ting på bakrommet og ikke noe på visningen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Torbjørn Igelkjøn
2 timer siden, Renathe-Johanne Wågenes - DA skrev:

Det har ikke skjedd noen endringer på dette området i forbindelse med oppdateringen av Digitalarkivet denne uken. Oppdateringen var ting på bakrommet og ikke noe på visningen. 

 

Eg er litt usikker på kva du meiner med dette. Når det gjeld det med at nettlesaren hugsar eller ikkje hugsar om ein har oppe kjeldeinformasjonen, lenkene eller innstillingane har vel dette med det du kallar "ting på bakrommet" å gjere? Kanskje er det ein cookie som må setjast e.l.

 

Eg er heilt sikker på at dette ikkje fungerte slik før oppdateringa, og håpar difor at nokon som jobbar med tekniske spørsmål kan svare på dette.

Edited by Torbjørn Igelkjøn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne Hildrum

Kildevisningen som den gamle ga nettopp referansene til høyre når jeg var inne på sidene i kirkebøkene og ike kildereferansen som nå.

 

Dette er hva som kom opp før oppdateringene.

Referanser

 
Permanent bilde-ID
 

Brukslenke for sidevisning  (og her kommer lenkene)

 

Permanent bildelenke   (og her kommer lenkene)

 

Kildespesifikt søk

 

Dette er hva jeg får opp nå.

 

Kildeinformasjon

Statsarkivet i Trondheim Oppbevaringssted Statsarkivet i Trondheim Arkivreferanse SAT/A-1458/723/L0244
Lenke til Arkivportalen
Arkiv Ministerialprotokoller, klokkerbøker og fødselsregistre - Nord-Trøndelag Serie og underserie(r) 723: Verdal
Stykke/mappe L0244: Ministerialprotokoll, Verdal prestegjeld, Verdal (Stiklestad) sokn
Kildetype Ministerialbok Protokollnr./tidsrom nr. 723A13/1881 - 1899 Område Nord-Trøndelag fylke
Verdal prgj.
Verdal (Stiklestad) sokn
Merknader - Emneknagger Kirkebøker Ministerialbøker Borgerlige vielser Personopplysninger Fødsel og dåp Konfirmasjon Forlovelse, lysning og ekteskap Død og begravelse Emigrasjon og flytting Dissentere Statlige arkiver Kirken
 
Skjønner at når dere ikke bruker det er det ikke veldig irriterende for dere, men for meg som har dette konstant liggende slik når jeg er inne i kirkebøkene,
ettersom jeg kilderegistrerer alt jeg har i basen min idag, og er ut og inn hele tiden så er det irriterende og hele tiden måtte klikke ekstra et annet sted
hver gang jeg skal kopere en brukslenke, noe jeg ikke måtte før oppdateringen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne Hildrum
2 timer siden, Renathe-Johanne Wågenes - DA skrev:

Det har ikke skjedd noen endringer på dette området i forbindelse med oppdateringen av Digitalarkivet denne uken. Oppdateringen var ting på bakrommet og ikke noe på visningen. 

Da er det merkelig at visningen faktisk har endret seg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Oppdateringene av programvare (kode) forleden gjaldt administrasjonsverktøyene for Digitalarkivet og skulle ikke påvirke visningene. Jeg tør likevel ikke fullstendig utelukke at f.eks. en liten global endring i koden kan ha fått følger som ingen var klar over på forhånd.

 

Men: Med henvisning til skjermdumpene nedenfor, kan jeg ikke se at noen av disse sidepanel-visningene i seg selv er endret.

 

Jeg ser likevel dette: Hvis jeg ser på et kirkebokbilde med "Referanser" vist i sidepanelet, og hvis jeg deretter blar til neste bilde (eller et hvilke som helst annet bilde), så vil sidepanelet i stedet vise "Kildeinformasjon", dvs. at jeg må velge "Referanser" på nytt ved å klikke på lenke-ikonet. Tidligere var det muligens - jeg må tilstå at jeg selv er usikker - slik at valget av sidepanel ble husket ved blading, slik at det ikke var nødvendig å velge "Referanser" på nytt.

 

Er det dette - at man må velge "Referanser" på nytt for hvert bilde - som er problemet?

 

Skjermbilde 2020-01-31 kl. 07.00.19.png

Skjermbilde 2020-01-31 kl. 07.00.07.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nichlas Severinsen

Har lest tråden nå, takk @Torbjørn Igelkjøn!

 

Det virker som problemet dere beskriver er at media ikke lenger husker hvilken side-meny fane man var i.

 

Jeg kan bekrefte at dette er en bug som har oppstått. Sjekket med de andre, vi har ryddet i koden som viser kildeinformasjon,  da snek denne buggen seg inn.

 

Vi jobber med å fikse det 👍

 

Si ifra hvis det er flere bugs som vi ikke fikk med oss!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne Hildrum

Da vil jeg bare si tusen takk  til Nichlas og Torbjørn og resten som har involvert seg. Da ordner det seg kanskje om ikke så lenge.

Det blir en gledens dag for meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Torbjørn Igelkjøn
4 timer siden, Nichlas Severinsen skrev:

Har lest tråden nå, takk @Torbjørn Igelkjøn!

 

Det virker som problemet dere beskriver er at media ikke lenger husker hvilken side-meny fane man var i.

 

Jeg kan bekrefte at dette er en bug som har oppstått. Sjekket med de andre, vi har ryddet i koden som viser kildeinformasjon,  da snek denne buggen seg inn.

 

Vi jobber med å fikse det 👍

 

Si ifra hvis det er flere bugs som vi ikke fikk med oss!

 

Takk for god tilbakemelding, samt rask respons og lokalisering av problemet. Då reknar eg med at dette ordnar seg.

 

Eg lurer elles på om du/de har mogelegheit til å gje ei tilbakemelding på det som eg nemnde i innlegg #11. Eg har rett nok sjeldan bruk for å endre kopieringsinnstillingane når eg brukar mobilen (eller i det heile teke for den slags skuld), men eg ser ikkje nokon grunn til at ikkje den menyen/rullegardina skal vere tilstades også i mobilversjonen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nichlas Severinsen

Da har media blitt fikset og burde nå huske hvilken fane man stod i.

 

At "Kopiering" ikke vises på mobil har også blitt fikset.

 

Minner om at man kanskje trenger å gjøre en "hard refresh" i nettleseren; CTRL+SHIFT+R eller CMD+SHIFT+R. (se også https://refreshyourcache.com/en/home/)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne Hildrum

Det ser ut som om det virker nå. Hjertlig takk for fiksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.