Gå til innhold
Arkivverket

Mangler i skannet versjon FT 1875 for Borre Prgj.?


Even Stormoen
 Del

Recommended Posts

I FT 1875 for Borre Prgj. finner jeg Anders Gulliksen m fam. De hører til tellingkrets 1 (001) og bor på Friberg som har nr. 99 (0099) i spesiallistene. 

 

I den skannede hovedlisten er Friberg ganske riktig nr. 99. Men i spesiallistene går nummerne fra 98 Kimestad, mat. nr. 142a og rett til 100 Bergan, mat.nr. 145a.

 

Intet nr. 99. 

 

I hovedlisten er Friberg mat. nr. 28 også oppført som nr.105 (se lenken til Friberg over). Men der hvor 105 skulle vært finner vi 115 Augdal. Er her flere manglende sider?

 

Den som har transkribert listene må jo tydeligvis ha hatt tilgang til den komplette originalen? Er dette en ‹slurvefeil› ved skanningen? 

 

Grunnen til interessen er en besynderlighet i transkripsjonen ang. Anders Gulliksens sønner Bernhard og Ole, som begge er oppført med anmerkningen : « . . . . Un Sig Nonæns af Faderen». 

 

Hva i all verden betyr dét? Skulle gjerne sett originalen.

 

Med håp om ‹oppklaring›

 

Mvh

 

Even Stormoen

Endret av Even Stormoen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om Bernhard og Ole står det slik:

Logerende, Bagersvend, nu syg, ernæres af Faderen.

 

Dette er en ELENDIG transkripsjon...😡

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 15.2.2020 den 17.04, Bjarne Rosenstrøm skrev:

Du finder siden du letet efter her: https://www.digitalarkivet.no/ft20110214331060

 

Åbenbart ikke bundet/scannet korrekt. 

 

I den skanna versjonen ligger bildene i den rekkefølgen de forefinnes på mikrofilmen fra 1950-tallet. Utgangspunktet er derfor den orden (eller uorden) skjemaene lå i på det tidspunktet. Det er dessverre ikke mulig å sortere bildene riktig, ettersom de stort sett er mikrofilmet med baksida av ett skjema sammen med forsida av det neste. Et forsøk på å sortere bildene vil dermed føre til at baksidene kommer på feil sted.

 

Dette vil imidlertid ikke bli noe stort problem, når det i nær framtid vil bli lagt inn lenker fra de søkbare dataene til de skanna bildene.

  • Liker 2
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.