Gå til innhold
Arkivverket
Kari KW Kristoffersen

Foreldre til Petter Foche f.ca. 1760

Recommended Posts

Kari KW Kristoffersen

Petter Foche f.ca 1760 er nevnt i flere kilder i Sortland i Nordland. Det blir oppgitt i sesjonsprotokoller at han er fra Bergen. Navnet er stavet på mange ulike måter i ulike protkoller; H. Hokke, Petter Toche, Peder Tofte, Petter Fokke, Petter Fooke.

I Sortland Bygdebok kalles han Petter Foche. Det er antatt at han kom nordover med Sortlandsjekta. (Han kaller at av sien barn opp etter Job Dishington i Bergen og Sortland).

Jeg leter etter hans opphav i Bergen og eventuelt i Tyskland. Er det mulig for dere å hjelpe meg med dette?

 

Jeg har funnet drengen Berendt Hendrick Foche f.1716 d.1763 i Bergen. Gift med Wibeke Clausdatter i 1755, og lurer på om de kan være aktuelle. De har barna Gertrude Lycke Margrete i 1756, som trolig dør, så får de en pike til i 1757 som de gir nesten samme navn og Henrick Friderik i 1759. Alle døpt i Korskirken. Kan dette paret ha hatt en sønn ved navn Petter/Peder/Peter? Jeg ser at Berendt er fadder for gutten Jan Peter i 1762 i Korskirken; dette kan kanskje være en nevø?

 

Petter Foche Konfirmert og Død

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kari KW Kristoffersen

Viser til innlegget over. Jeg trenger altså hjelp til å finne og lese skiftemateriale etter Berent Henric Foche d.1763. Det ser for meg ut som om skifteprotokollen for Bergen begynner på 1767. Men jeg tar kanskje feil?

Jeg kan legge til at jeg har funnet andre med etternavn som likner på Foche i basene fra Bergen; Clas Folchers, Claus Fock og Claus Foch. Jeg har antatt at dette må være andre familier, men kanskje ikke?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.